Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ επισκέπτονται τραυματίες

Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ επισκέπτονται τραυματίες

 

Το προσωπικό των ανθρωπιστικών υπηρεσιών του ΟΗΕ συνεχίζει να εργάζεται στην Συρία, παρά τις απειλές για μια δυτική στρατιωτική επέμβαση, δήλωσαν σήμερα οι εκπρόσωποί τους στην Γενεύη.

“Κανείς δεν μας ζήτησε να φύγουμε από την χώρα”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της UNICEF κατά την διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ στην Γενεύη.

“Δεν προβλέπουμε ειδικά μέτρα, καταρτίζουμε διαρκώς σχέδια για ένα επιπρόσθετο κύμα προσφύγων”, δήλωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

“Η εργασία μας εκεί συνεχίζεται προς το παρόν”, σημείωσε επίσης η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM) του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα οι επιθεωρητές του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα έφτασαν σήμερα σε στρατιωτικό νοσοκομείο σε περιοχή της Δαμασκού, που ελέγχεται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι επιθεωρητές επισκέπτονται στρατιώτες στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Μαζέ, οι οποίοι, σύμφωνα με τα συριακά κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, έπεσαν θύματα επιθέσεων με νευροπαραλυτικά αέρια στο προάστιο Τζομπάρ της Δαμασκού το περασμένο Σάββατο.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ