Οχάιο: Νέος εκτροχιασμός με τρένο της Norfolk Southern – Σε καραντίνα οι κάτοικοι της περιοχής

Την εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους έλαβαν το Σάββατο οι κάτοικοι του Οχάιο, έπειτα από ακόμη έναν εκτροχιασμό τρένου της εταιρείας Norfolk Southern .

Εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε τοξικά χημικά στις ΗΠΑ: Η εταιρεία θα πληρώσει το κόστος απορρύπανσης

Το Σάββατο(5/3) γύρω στις 5 μ.μ. η αμαξοστοιχία 212 εκτροχιάστηκε κοντά στο Prime Ohio Business Park στο Σπρίνγκφιλντ. Συγκεκριμένα, περίπου 20 βαγόνια «έχασαν τον δρόμο τους» την ώρα που το τρένο διέσχιζε την πόλη του Οχάιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ο εκτροχιασμός του Σαββάτου σημειώθηκε περίπου 300 μίλια νοτιοανατολικά της «Ανατολικής Παλαιστίνης», περιοχή του Οχάιο στην οποία στις 3 Φεβρουαρίου σημειώθηκε έκρηξη έπειτα από εκτροχιασμό τρένου της εταιρείας Norfolk Southern, το οποίο μετέφερε τοξικά χημικά υλικά.

Θρίλερ στο Οχάιο: Ο εκτροχιασμός τρένου με χημικά προκαλεί τρόμο – «Είναι το δικό μας Τσέρνομπιλ», λένε οι κάτοικοι

Μετά την έκρηξη που προκλήθηκε από τον τραγικό εκτροχιασμό στην Ανατολική Παλαιστίνη μολύνθηκαν περίπου 4 εκατομμύρια λίτρα νερού και 6 τόνοι χώματος.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι συνεχίζουν και αρρωσταίνουν από τις τοξίνες που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα τον περασμένο μήνα. Από δείγμα 170 κατοίκων της περιοχής το πιο κοινό σύμπτωμα είναι ο πονοκέφαλος (74% των ερωτηθέντων). Το 64% των ερωτηθέντων ανέφερε άγχος, το 61% βήχα, το 58% κόπωση και το 52% ερεθισμό, πόνο, ακόμη και κάψιμο στο δέρμα.

 

«Δεν υπάρχει κίνδυνος»

Πάντως, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στον συγκεκριμένο εκτροχιασμό «δεν εμπλέκονται τοξικά υλικά», ενώ φαίνεται πως δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί.

Πράγματι, οι ομάδες εντοπισμού επικίνδυνων υλικών στο σημείο εντόπισαν τέσσερα βυτιοφόρα που περιείχαν υλικά τα οποία δεν εγκυμονούν κινδύνους.

Τα δύο βυτιοφόρα περιείχαν ποσότητα υγρού ντίζελ, ενώ τα άλλα δύο είχαν  ποσότητες υδατικού διαλύματος πολυακρυλαμιδίου.

Αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι το πόσιμο νερό κοντά στην τοποθεσία ήταν ασφαλές.

Ωστόσο, ζητήθηκε από τους κατοίκους σε απόσταση 1.000 ποδιών από τον εκτροχιασμό να παραμείνουν σε καραντίνα «για προληπτικούς λόγους».

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν φθορές στις γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος με περίπου 1.500 κατοίκους στο Σπρίνγκφιλντ να μένουν χωρίς ρεύμα, ενώ την ίδια στιγμή πολλοί δρόμοι κοντά στο ατύχημα έκλεισαν.

Σήμερα το πρωί (5/3) η Κομητεία Κλαρκ ανακάλεσε την απόφαση για την παραμονή των κατοίκων στα σπίτια.

 

«Είναι απάραδεκτο»

«Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη», είπε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής Sherrod Brown σχολιάζοντας τους εκτροχιασμούς τρένων της εταιρείας.

Αυτός είναι ο τέταρτος εκτροχιασμός τρένου της συγκεκριμένης εταιρείας εντός του Οχάιο τους τελευταίους πέντε μήνες.

Πρόσφατα, ακόμη ένα τρένο της Norfolk Southern εκτροχιάστηκε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν που μετέφερε υγρό χλώριο λίγες μέρες μετά μάλιστα τον εκτροχιασμό του τρένου που μετέφερε τα χημικά στην Ανατολική Παλαιστίνη.

Πηγή: New York Post

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ