Καταραμένη ημερομηνία: Τα Τέμπη δεν είναι η μοναδική τραγωδία – Την ίδια μέρα οι νεκροί φοιτητές από μαγκάλι στην Λάρισα

Η 28η Φεβρουαρίου θεωρείται καταραμένη ημερομηνία για την Λάρισα. Η τραγωδία στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς φοιτητές δεν είναι η πρώτη στην πόλη την συγκεκριμένη ημέρα.

Τέμπη: Εισήγηση «βόμβα» στον πρωθυπουργό για διακοπή όλων των δρομολογίων στα τρένα

Η τοπική κοινωνία δεν ξεχνά πως πριν από δέκα χρόνια, η χώρα θρηνούσε ξανά νεκρούς φοιτητές στη Λάρισα από ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, ήταν 28 Φεβρουαρίου του 2013 όταν δύο φοιτητές στη Λάρισα έχασαν τη ζωή τους και τρεις έπεσαν σε κώμα από αναθυμιάσεις που εισέπνευσαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι που είχαν βάλει μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν.

Τέμπη: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου» – Τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη μετά την τραγωδία

Το τραγικό περιστατικό είχε συμβεί σε διαμέρισμα της οδού Παπαζαχαρίου στη Λάρισα. Μία παρέα πέντε φοιτητών του ΤΕΙ Λάρισας που σπούδαζαν στο Τμήμα Πολιτικών Eργων Υποδομής, – τρεις Κρητικοί, ένας Γιαννιώτης και ένας από τη Χαλκίδα- είχαν δώσει ραντεβού στο σπίτι όπου έμεναν οι δύο.

Ήταν λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα όταν δύο συμφοιτήτριές τους άρχισαν να τους αναζητούν. Οι πέντε φοιτητές δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα, ούτε άνοιγαν την πόρτα.

Τέμπη: Ραγίζει καρδιές ο σύντροφος της Κύπριας φοιτήτριας Αναστασίας Αδαμίδου – «Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση σου»

Οι φίλες τους απευθύνθηκαν στη σπιτονοικοκυρά για να τους ανοίξει την πόρτα. Μπαίνοντας στο σπίτι, βρέθηκαν μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα: Οι πέντε φοιτητές λιπόθυμοι στο πάτωμα και στη μέση του δωματίου ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι που είχε κατασκευαστεί πρόχειρα από παλιό, κομμένο θερμοσίφωνα.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφθασαν στο σημείο συνοδευόμενα από περιπολικά αλλά και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Δύο από τους φοιτητές, ηλικίας 21 και 22 ετών αντίστοιχα ήταν ήδη νεκροί, ενώ οι υπόλοιποι τρεις, ηλικίας 22 και 23 ετών διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και εισήχθησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, από όπου και πήραν εξιτήριο λίγες μέρες μετά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ