Ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων: Δεν πήραμε μονομερή απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, αρνείται ότι το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα, που παγιδεύει “ντε φάκτο” στο διάδρομο των Βαλκανίων χιλιάδες πρόσφυγες, αποτελεί “μονομερή απόφαση” των Σκοπίων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

«Δεν πήραμε μία μονομερή απόφαση», λέει ο Νίκολα Πόποσκι, η χώρα του οποίου δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε είναι μέλος της ζώνης Σένγκεν.

«Αντιδράσαμε στις εξελίξεις σε άλλες χώρες», που βρίσκονται επί αυτής της επικίνδυνης διαδρομής που ακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι, εκκινώντας από τα ελληνικά νησιά, θέλουν να φθάσουν στη βόρεια Ευρώπη, και κυρίως στη Γερμανία.

«Υπήρξαν αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν στην Κροατία και τη Σερβία να μην επιτραπεί η διέλευση στους Αφγανούς που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες», δηλώνει.

Ο Νίκολα Πόποσκι επισημαίνει επίσης τον «ηγετικό ρόλο» της Γερμανίας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης τονίζοντας ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ «δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό, Πρακτορείο, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή είναι επιθυμητό «να ειπωθεί ξεκάθαρα τι περιμένει κανείς από τις χώρες διέλευσης» που βρίσκονται στον διάδρομο των Βαλκανίων.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί για τη δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.