Ο τζιχαντιστής που δήλωσε ότι πάει για… διακοπές στη Βιέννη

Ένας από τους καταζητούμενους τζιχαντιστές για την επίθεση στο Παρίσι, ο Σάλαχ Αμπντεσλάμ, ταξίδεψε στην Αυστρία από τη Γερμανία στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών Μικλ-Λάιτνερ, δηλώνοντας ότι πάει για διακοπές.

Ένας από τους υπόπτους που φέρονται να εμπλέκονται στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ταξίδεψε από τη Γερμανία στην Αυστρία τον Σεπτέμβριο για άγνωστους λόγους, δήλωσε σήμερα η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ- Λάιτνερ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF.

Σύμφωνα με τον ORF, πρόκειται για τον Σάλαχ Αμπντεσλάμ, 26 ετών, ο οποίος διέφυγε στο Βέλγιο νωρίς το πρωί του Σαββάτου και κατάφερε να ξεφύγει από την επιχείρηση της αστυνομίας στη συνοικία Μόλενμπεκ, όπου ζούσε με τους δύο αδελφούς του.

Ένας από τους αδελφούς του ήταν εκ των βομβιστών αυτοκτονίας που σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι την Παρασκευή το βράδυ. Ο άλλος του αδελφός, ο Μοχαμάντ Αμπντεσλάμ, συνελήφθη το Σαββατοκύριακο, όμως αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον του.

«Ένας από τους φερόμενους ως δράστες εισήλθε στην Αυστρία από τη Γερμανία τον Σεπτέμβριο», δήλωσε η Μικλ-Λάιτνερ. «Τώρα το ερώτημα είναι πού έμεινε στην Αυστρία και για ποιο λόγο. Οι έρευνες συνεχίζονται», πρόσθεσε η ίδια.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός, ο Αμπντεσλάμ τράβηξε την προσοχή της αστυνομίας στη διάρκεια ενός ελέγχου του αυτοκινήτου του στις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Δήλωσε ότι πήγαινε διακοπές στη Βιέννη, αλλά προς το παρόν δεν διαθέτουμε άλλες λεπτομέρειες», είπε η Αυστριακή υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το δωμάτιο των τζιχαντιστών που μάτωσαν το Παρίσι – ΒΙΝΤΕΟ

Η Μόσχα επικήρυξε με 50 εκατομμύρια τους τρομοκράτες του Σινά

Ενδέχεται να ανήκει σε στρατιώτη το διαβατήριο του νεκρού τρομοκράτη

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ