«Ω Θεέ μου, έχουν τον αδελφό μου»: Είδε σε βίντεο την απαγωγή του στο φεστιβάλ από την Χαμάς

Τον τρόμο που βίωσε όταν έμαθε ότι ο αδελφός του είχε πέσει όμηρος της Χαμάς, αφότου παρακολούθησε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αποκάλυψε ένας Ισραηλινός.

Ο 31χρονος Ούριελ Μπόμποτ έπαθε σοκ όταν ένας φίλος του του έστειλε ένα βίντεο με τον αδερφό του, τον 34χρονο Ελκάνα, μεταξύ των αιχμαλώτων στο μουσικό φεστιβάλ Supernova, όταν η Χαμάς άρχισε την εισβολή της το Σάββατο.

Το βίντεο έδειχνε τον Ελκάνα ζωντανό, να μπαίνει με τη βία σε ένα φορτηγό που κατευθυνόταν πίσω προς τη Γάζα.

«Τον αναγνώρισα αμέσως χάρη στα ξανθά μαλλιά του και είπα: “Ω Θεέ μου! Έχουν πιάσει τον αδερφό μου”». Αφού είδε το βίντεο στο Σαν Φρανσίσκο, ο Ούριελ πήρε την πρώτη πτήση για την Ιερουσαλήμ προκειμένου να βρεθεί με την οικογένειά του. «Όταν συνειδητοποιήσαμε πως η Χαμάς επιτίθεται, τηλεφωνήσαμε στον Ελκάνα και είπε στη μαμά μας: “Είμαι καλά και απλώς βοηθάω τους ανθρώπους να φύγουν από εδώ”. Ξέρω τον αδερφό μου και δεν θα άφηνε ποτέ κανέναν πίσω – και νομίζω ότι γι’ αυτό τον έπιασαν. Τουλάχιστον όμως έχουμε αυτό το βίντεο που είναι ένα σημάδι ζωής».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Θέλω να δείξω στον κόσμο το πρόσωπό του. Θέλω να τον φέρω πίσω. Είμαστε φοβισμένοι και η μητέρα μας είναι συντετριμμένη, αλλά είναι δυνατός και ξέρω ότι θα κάνει υπομονή. Γνωρίζει ότι ο κόσμος παρακολουθεί. Η μητέρα μας κλαίει με λυγμούς στο κρεβάτι κρατώντας το πουκάμισό του. Έχουμε χάσει το μυαλό μας» πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ