Βόλος: Συνελήφθη «γιατρός» που εξαπατούσε ηλικιωμένους με το κόλπο του ατυχήματος

Συνελήφθη από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε ένας 52χρονος άνδρας στον Βόλο, ο οποίος προσποιούμενος τον γιατρό, τηλεφωνούσε σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και κινδυνεύει η ζωή τους, τούς αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο δράστης πρόκειται να καθίσει στο σκαμνί του δικαστηρίου Βόλου στις 30 Οκτωβρίου αφού ορίστηκε ρητή δικάσιμος, ενώ μέχρι τότε δεσμεύθηκε να έχει επιστρέψει πίσω τα χρηματικά ποσά που έλαβε από τα θύματα.

Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, ο 52χρονος συνελήφθη προχθές το απόγευμα και δηλώνει χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Όλα αποκαλύφθηκαν όταν ένας 78χρονος Βολιώτης δέχθηκε κλήση στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού του από τον 52χρονο, που τον ενημέρωνε ότι το παιδί του ενεπλάκη σε τροχαίο και έχει σκοτώσει έναν άνθρωπο. Προκειμένου να μην γίνει επίσημη καταγγελία στην αστυνομία και το παιδί του ηλικιωμένου να γλιτώσει ζήτησε 2.000 ευρώ σε μετρητά, τα οποία και ο 78χρονος άφησε σε κάδο απορριμμάτων.

Μόλις ο «γιατρός» πήγε να παραλάβει τα χρήματα, αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες. Έτσι, αποκαλύφθηκε η πλούσια δράση του, καθώς είχε εξαπατήσει μία γυναίκα 86 ετών από την οποία είχε αποσπάσει 1.200 ευρώ και χρυσαφικά και μία 74χρονη από την οποία απέσπασε 2.000 ευρώ.

Από την νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του, οι αστυνομικοί εντόπισαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ