“Ο Πάπας είχε βηματοδότη εδώ και χρόνια”

“Ο Πάπας είχε βηματοδότη εδώ και χρόνια”

 

 

Μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του πάπα Βενέδικτου για παραίτησή του στα τέλη του μήνα, το Βατικανό παραδέχτηκε ότι είχε βηματοδότη εδώ και χρόνια.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι τόνισε ότι η απόφασή του να παραιτηθεί δεν είχε σχέση με αυτό, ούτε έπασχε από κάποια συγκεκριμένη ασθένεια.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ποντίφικας είχε υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας πριν από τρεις μήνες προκειμένου να αντικατασταθούν οι μπαταρίες στο βηματοδότη του.

«Αυτό δεν είχε καμία επιρροή στην απόφασή του να παραιτηθεί, απλώς ένιωθε ότι οι δυνάμεις του μειώνονταν με το πέρας του χρόνου», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πάτερ Λομπάρντι είπε ότι ο πάπας Βενέδικτος δεν θα έχει κανένα ρόλο στη διοίκηση της Καθολικής Εκκλησίας μετά την παραίτησή του και δεν θα παίξει κανένα ρόλο στην επιλογή του διαδόχου του.

Ο Πάπας ανακοίνωσε χθες ότι θα παραιτηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, μετά από οκτώ χρόνια ως προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς δεν έχει πλέον τη δύναμη να εκπληρώσει τα καθήκοντά του στα 85 του χρόνια, προκαλώντας σοκ στον καθολικό κόσμο.

Το Βατικανό αναμένει ο νέος Πάπας να έχει εκλεγεί πριν από το Πάσχα από το κογκλάβιο στο οποίο συμμετέχουν 117 καρδινάλιοι.

Η παραίτηση ενός Πάπα είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο και έχει να συμβεί από την παραίτηση του Γρηγορίου του 7ου το 1415.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ