Ο Κέρι εξέφρασε την έντονη ανησυχία του στους ηγέτες Ισραήλ και Παλαιστίνης

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι εξέφρασε την ανησυχία του προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς για τα βίαια επεισόδια μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ανακοίνωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Ο υπουργός Κέρι συνομίλησε ξεχωριστά με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον πρόεδρο Αμπάς σήμερα (χθες) για να εκφράσει την έντονη του ανησυχία για το πρόσφατο κύμα βίας και πρόσφερε την στήριξη του στις προσπάθειες αποκατάστασης της ηρεμίας το συντομότερο δυνατό”, ανέφερε η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες.

Αστυνομικοί των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας σκότωσαν πέντε Παλαιστίνιους κατά τη δεύτερη εβδομάδα επιθέσεων με μαχαίρια που σκότωσαν τέσσερις Ισραηλινούς και αρκετούς Παλαιστίνιους στην Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας και άλλες πόλεις στο Ισραήλ.

Ο Κέρι επανέλαβε την σημασία “της απερίφραστης καταδίκης της βίας και της υποκίνησης των συγκρούσεων” και δήλωσε πως η Ουάσιγκτον θα παρακολουθεί την κατάσταση και θα εξακολουθεί να εμπλέκεται στις προσπάθειες αποκατάστασης της ηρεμίας.

“Ο (Κέρι) τόνισε ξανά τη σημασία της διατήρησης των κανόνων που διέπουν τον χώρο (“status quo”) στο Χαράμ αλ-Σαρίφ ή Όρος του Ναού με λόγια και πράξεις ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχετικά με τις συγκρούσεις στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

 

Διαβάστε επίσης:

“Πρόοδος” καταγράφθηκε στις συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας

Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα- Ερντογάν για την τραγωδία στην Άγκυρα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε την επίθεση στην Άγκυρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ