Ο Κάμερον επιταχύνει την αναδιάρθρωση της RBS

Ο Κάμερον επιταχύνει την αναδιάρθρωση της RBS

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τοποθετήθηκε σχετικά με το μέλλον της, υπό κρατικό έλεγχο, Royal Bank of Scotland. Όπως είπε η κυβέρνηση διατηρεί τον έλεγχο της τράπεζας για να επιταχυνθεί η αναδιάρθρωση και αρνήθηκε ότι έχει αποκλείσει την πιθανότητα να παράσχει το μερίδιο της κυβέρνησης σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση κατέχει το 82% της RBS μετά την άντληση 45 δισεκατομμυρίων στερλινών (70 δισ. ευρώ) του κεφαλαίου της, όταν η τράπεζα πλησίασε στην κατάρρευσή της το 2008.

Μιλώντας στην Ινδία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με στόχο την ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων ο Κάμερον κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να επιστρέψει την τράπεζα σε ιδιώτες, το συντομότερο δυνατό και θέλει να εντείνει τις προσπάθειές της στον τομέα της αναδιάρθρωσης.

«Το ίδρυμα είχε πολύ σοβαρές ζημιές αλλά νομίζω ότι έγινε το σωστό και προφανώς θέλουμε να επιταχύνουμε τις προσαρμογές» είπε ο κ Κάμερον.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές, ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να δώσει το μερίδιό της έως το 2015, ο βρετανός πρωθυπουργός είπε: «Όλα αυτά είναι ενδιαφέροντα ερωτήματα για το μέλλον. Πρώτη δουλειά είναι να ενισχυθεί ο ισολογισμός και οι δραστηριότητές της RBS. Αλλά είμαι πρόθυμος να εξετάσω όλες τις δυνατότητες για να επιστραφεί η RBS στον ιδιωτικό τομέα».

Και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νικ Γκλέγκ το 2011 υποστήριξε τις προτάσεις να δοθούν οι μετοχές που κατέχει το κράτος στην εθνικοποιημένη τράπεζα.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ