Ο γερμανικός Τύπος για την επίθεση στη Βοστώνη

Ο γερμανικός Τύπος για την επίθεση στη Βοστώνη

 

Το βομβιστικό χτύπημα στον μαραθώνιο της Βοστώνης κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του γερμανόφωνου Tύπου. Με σχόλια, ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις, περιγράφεται το σκηνικό του τρόμου και διερευνώνται τα πιθανά κίνητρα και οι δράστες της αιματηρής επίθεσης.

 

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung επισημαίνει σχετικά: «Οι δράστες της Βοστώνης δεν είναι θαρραλέοι ήρωες, αλλά δειλοί δολοφόνοι που μετέτρεψαν μία μεγάλη αθλητική γιορτή σε ένα λουτρό αίματος. Ο πρόεδρος Ομπάμα αναγκάστηκε πολλές φορές να βρει λόγια παρηγοριάς για ένα αναστατωμένο έθνος τελευταία, μετά το μακελειό σε ένα δημοτικό σχολείο. Και θα πρέπει να το ξανακάνει, δεδομένου ότι οι συμπατριώτες του αναμένουν γρήγορο εντοπισμό των δραστών και με την ελπίδα ότι δεν έχει αρχίσει ένα νέο τρομοκρατικό σερί στη Βοστώνη. Οι επιπτώσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έγιναν αισθητές σε όλο τον κόσμο».

 

«Ο τρόμος δεν θέλει να υποχωρήσει»

«Ο τρόμος της Βοστώνης σοκάρει την Αμερική» γράφει στον πρωτοσέλιδο τίτλο της η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, η οποία σημειώνει ότι η αιματηρή επίθεση αναβιώνει και πάλι το φόβο της τρομοκρατίας στις ΗΠΑ και επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι περισσότεροι Αμερικανοί υποθέτουν ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται ιεροί πολεμιστές του Ισλάμ. Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας αντίθετα, προειδοποιούν για ένα κύμα δεξιάς βίας. Οι ερευνητές εμφανίζονται προς το παρόν αισιόδοξοι και σιωπούν». Η SZ επιβραβεύει την ψύχραιμη διαχείριση της κατάστασης μετά την επίθεση χαιρετίζοντας την αρχική αποφυγή της λέξης “τρομοκρατία” από τον Μπαράκ Ομπάμα. Όπως εκτιμά, «η υστερία είναι η θριαμβευτική κραυγή του τρόμου. Η Αμερική αντέδρασε με αξιοσημείωτη απουσία υστερίας απέναντι στις βόμβες της Βοστώνης. Αυτό μαρτυρά μία νέα ωριμότητα, αλλά και μία αδιάκοπη κούραση. Οι Αμερικανοί θέλουν να αφήσουν πίσω τη δεκαετία του τρόμου. Αλλά ο τρόμος δεν θέλει να υποχωρήσει. Όχι ακόμη. Κάποια στιγμή ο παραλογισμός του θα γίνει αντιληπτός».

 

Η Neue Presse από το Ανόβερο διαπιστώνει ότι «το δολοφονικό χτύπημα στο μαραθώνιο της Βοστώνης μας έκανε να δούμε για άλλη μία φορά μέσω δραματικών εικόνων πόσο απροστάτευτοι είμαστε έναντι ενεργειών δειλών και ύπουλων δραστών».

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ