Ο Μπόρις Τζόνσον αποκαλούσε τον κορονοϊό… Kung Flu – Οι αποκαλύψεις του Κάμινγκς προκαλούν σάλο

Ο Dominic Cummings παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση, αλλά και ο ίδιος προσωπικά “έπεσαν καταστροφικά έξω” στη διαχείριση της πανδημίας. Οι δηλώσεις του πολιτικού κατά τη διάρκεια της ακρόασης των βουλευτών έχουν ήδη προκαλέσει σάλο. Ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού ζήτησε συγγνώμη για τον ρόλο που έπαιξε, στην αρχή της τοποθέτησής του σε μια μαραθώνια κατάθεση, τεσσάρων ωρών, στην οποία παρουσίασε και αποδεικτικά στοιχεία.

Στην κοινή σύνοδο των επιτροπών υγείας και επιστήμης της βρετανικής Βουλής, όπως αναφέρει η Dailymail αναμένεται να γίνει μια επίθεση εναντίον του πρώην φίλου και αφεντικού του, Μπόρις Τζόνσον .

Ο Cummings παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε να «είχε χτύπησει το κουμπί πανικού» ήδη από τα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά «διαβεβαιώθηκε λανθασμένα» ότι δεν υπήρχε κίνδυνος από μηνύματα του ΠΟΥ και άλλων.

Η κυβέρνηση σίγουρα δεν ήταν σε «πολεμική φάση» εκείνη την εποχή, με ανώτερα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Πρωθυπουργού να πηγαίνουν διακοπές. «Πολλά βασικά στελέχη έκαναν κυριολεκτικά σκι στα μέσα Φεβρουαρίου», είπε χαρακτηριστικά φωτογραφίζοντας αρκετούς πολιτικούς.

«Η αλήθεια είναι ότι οι ανώτεροι υπουργοί, ανώτεροι αξιωματούχοι, ανώτεροι σύμβουλοι σαν κι εμένα, πέσαμε καταστροφικά έξω από τα στάνταρντ που οι πολίτες έχουν δικαίωμα να περιμένουν από την κυβέρνησή τους σε μια τέτοια κρίση. Όταν ο λαός μάς χρειαζόταν περισσότερο, η κυβέρνηση απέτυχε. Θα ήθελα να πω σε όλες τις οικογένειες εκείνων που πέθαναν άσκοπα, πόσο λυπάμαι για τα λάθη που έγιναν και για τα δικά μου λάθη» τόνισε.

Ο κ. Cummings αναμένεται να κατηγορήσει τον κ. Τζόνσον ότι αναφερόταν στον Covid-19 ως… Kung Flu, πριν νοσήσει και ο ίδιος. Είχε μάλιστα προσφερθεί να του κάνουν ένεση με κορονοϊό ζωντανά στην τηλεόραση για να “αποδείξει ότι δεν υπάρχει κάτι να φοβόμαστε”. Οι σοβαρές αυτές κατηγορίες υποστηρίζονται από έγγραφα και θα κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό ότι είναι υπεύθυνος για «χιλιάδες θανάτους» καθυστερώντας ένα δεύτερο lockdown, όταν το δεύτερο κύμα του ιού έπληξε το Ηνωμένο Βασίλειο τον χειμώνα.

Είναι επίσης έτοιμος να ισχυριστεί ότι ο κ. Τζόνσον είπε «όχι πια άλλα lockdown, αφήστε τα σώματα να συσσωρευτούν ψηλά κατά χιλιάδες», κάτι που ο πρωθυπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ