Ντένβερ: Σε σοβαρή κατάσταση οι δύο καθηγητές που πυροβόλησε μαθητής λυκείου

Δύο καθηγητές τραυματίστηκαν σοβαρά, στο επεισόδιο με πυροβολισμούς στο λύκειο East High School στο Ντένβερ των ΗΠΑ, ενώ η αστυνομία αναζητεί τον φερόμενο ως δράστη οποίος έχει εξαφανιστεί και ο οποίος ήταν ύποπτος για οπλοφορία.

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε Λύκειο στο Ντένβερ – Αναφορές για τραυματίες

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ρον Τόμας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι αρχές έσπευσαν στο σχολείο αμέσως όταν ειδοποιήθηκαν και απέκλεισαν τα κτίρια.
Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο. Ο δήμαρχος του Ντένβερ, Μάικλ Χάνκοκ, είπε ότι νοσηλευτές βρίσκονταν μέσα στο σχολείο και άρχισαν να βοηθούν αμέσως τους δύο τραυματίες. Ο Χάνκοκ είπε ότι πιστεύει ότι αυτό θα παίξει τεράστιο ρόλο στην ανάρρωσή τους. Ο Τόμας περιέγραψε την κατάσταση ενός από τους κοσμήτορες ως σοβαρή αλλά σταθερή. Για τον άλλο είπε ότι είναι στο χειρουργείο, σε κρίσιμη κατάσταση.

O δήμαρχος Hancock πρόσθεσε ότι ένας μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ λόγω της επίθεσης, αλλά δεν είχε τραυματιστεί.  Ο αρχηγός της αστυνομία πρόσθεσε ότι ο ύποπτος για την επίθεση, είναι ένας μαθητής του λυκείου, ο οποίος είχε δεχτεί να τον ψάχνουν κάθε πρωί, πριν μπει στο σχολείο, στο πλαίσιο συμφωνίας για λόγους ασφάλειας. Είπε ότι αυτό συνέβαινε καθημερινά για ένα διάστημα χωρίς πρόβλημα, αλλά σήμερα, ο μαθητής τράβηξε όπλο, πυροβόλησε και τραυμάτισε τους δύο κοσμήτορες. Ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή από το σημείο, αλλά η αστυνομία γνωρίζει ποιος είναι, είπε ο Thomas και πρόσθεσε ότι γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό του.

ΗΠΑ: Αστυνομικοί καταπλάκωσαν μαύρο ψυχικά ασθενή έως ότου πέθανε από ασφυξία – Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ

Ο Δήμαρχος είπε ότι πρόκειται για έναν μαύρο νεαρό που σήμερα φορούσε φούτερ που είχε μπροστά την εικόνα ενός αστροναύτη. Πολλά σχολεία στην Αμερική κάνουν τέτοιες συμφωνίες για την ασφάλεια όλων με κάποιους μαθητές, που έχουν βεβαρυμμένο παρελθόν και θεωρείται ύποπτοι για ενδεχόμενη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ