Νέες απειλές από την Ρωσία: Υψηλότερος από ποτέ ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης

Το γαϊτανάκι των πυρηνικών απειλών συνέχισε σήμερα η Μόσχα, με τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο οποίος είπε ότι ο κίνδυνος  σύγκρουσης με πυρηνικά όπλα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Ρωσία: Η πρόταση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, στο τραπέζι Πούτιν – Σι

Όπως είπε, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, στο μέτρο που Ρωσία  βρίσκεται σε μια «ντε φάκτο» ανοιχτή σύγκρουση με την Ουάσιγκτον, στον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία. Είπε επίσης, ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για μυστικές ή ανοικτές διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον σχετικά με την συνθήκη για τη μείωση των πυρηνικών όπλων New START, γιατί η Μόσχα αποχώρησε από την συμφωνία αυτή τον Φεβρουάριο.

Μιλώντας σε εκδήλωση με τίτλο «Ένας κόσμος χωρίς START: Τι μέλλει γενέσθαι», ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα» επιστροφής της Ρωσίας στην  συνθήκη προς το παρόν, γιατί όπως είπε είναι σε εξέλιξη μια «εχθρική πορεία» της Ουάσιγκτον προς τη Μόσχα.

Παγκόσμια ανησυχία: Αν η Ουκρανία πάρει πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο, θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά, λέει η Μόσχα

Η Ρωσία δεσμεύεται  σε έναν κόσμο «ασφαλή και ελεύθερο»

«Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε μια συζήτηση σχετικά με το αν η πιθανότητα μιας πυρηνικής σύγκρουσης είναι υψηλή σήμερα, αλλά είναι υψηλότερη από οτιδήποτε είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες, ας το θέσουμε έτσι», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Ριαμπκόφ είπε ότι η Μόσχα δεσμεύεται να διατηρήσει τον κόσμο «ασφαλή και ελεύθερο» από την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, αλλά πρόσθεσε αργότερα ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί όπως γινόταν στο παρελθόν, δεδομένου ότι η Ρωσία είναι τώρα «σε μια de facto κατάσταση ανοιχτής σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ