Γαλλία: Ομαδικά πυρά κατά Μακρόν μετά την συνέντευξη – Νέες διαδηλώσεις αύριο

Με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν τον πρόεδρο Μακρόν για όσα είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα το πρωί, και τα συνδικάτα να προετοιμάζονται για άλλη μια γενική απεργία, η Γαλλία αναμένεται να ζήσει αύριο ακόμα μία θερμή ημέρα.

Μακρόν: Εμμένει στο συνταξιοδοτικό παρά τις αντιδράσεις και πετά το «μπαλάκι» στην Πρωθυπουργό της Γαλλίας

Η επικεφαλής της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είναι «ένας όλο και πιο μοναχικός άνθρωπος» που «περιφρονεί τους Γάλλους» και επιδεικνύει «αντικοινοβουλευτισμό», ενώ ο ηγέτης της Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν επέκρινε την «αλαζονεία» του αρχηγού του κράτους, ο οποίος ζει «εκτός πραγματικότητας».

Από την πλευρά των συνδικάτων, ο επικεφαλής της CGT Φιλίπ Μαρτινέζ δήλωσε ότι όσα ανέφερε ο πρόεδρος Μακρόν είναι εξωφρενικά και δείχνουν ότι περιφρονεί τους ανθρώπους που διαδηλώνουν τις τελευταίες εβδομάδες.

Επεισόδια επί… Μακρόν στην Γαλλία: Ένταση στο Παρίσι μετά την καταψήφιση και των δύο προτάσεων μομφής

Χαρακτηριστικό είναι σχόλιο της εφημερίδας Liberation, η οποία σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας ενώ προσκαλούσε και εξακολουθεί να προσκαλεί τα συνδικάτα σε νέες διαβουλεύσεις, ιδιαίτερα για τις κακές συνθήκες εργασίας και γι΄ αυτό που ο ίδιος αποκαλεί  «καλή ζωή»  ταυτόχρονα εξόργισε τα συνδικάτα, την παραμονή της ένατης ημέρας κινητοποίησης, κατηγορώντας τους ότι δεν επεδίωξαν «συμβιβασμό».

Εν τω μεταξύ, οι οδοκαθαριστές ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους έως και την ερχόμενη Δευτέρα, με τα σκουπίδια να σχηματίζουν λόγους πλέον στους δρόμους του Παρισιού.

Αύριο αναμένεται ότι εκατομμύρια Γάλλοι θα απεργήσουν και θα συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες διαδηλώσεις, με τις αστυνομικές αρχές να μην κρύβουν την ανησυχία τους για τα έκτροπα που μπορεί να συμβούν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ