Νετανιάχου: Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για την καταστροφή

Νετανιάχου: Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για την καταστροφή

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χαμάς είναι «υπεύθυνη» για τα δεινά στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από σχεδόν ένα μήνα στρατιωτικών επιχειρήσεων στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για την καταστροφή και τους θανάτους» στη Λωρίδα της Γάζας, είπε ο Νετανιάχου μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το 90% των νεκρών αυτής της σύγκρουσης» θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν η Χαμάς είχε αποδεχθεί νωρίτερα την αιγυπτιακή πρόταση για εκεχειρία.

«Η τραγωδία στη Γάζα είναι ότι κυβερνάται από τη Χαμάς», κατήγγειλε ο Νετανιάχου. Η Χαμάς «πρέπει να αποκλειστεί από τη μεγάλη οικογένεια των κρατών», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Νετανιάχου σημείωσε ότι η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα ήταν «δικαιολογημένη» και «ανάλογη» με την απειλή που αποτελεί το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς.

Επίσης χαρακτήρισε «σημαντικό» η Παλαιστινιακή Αρχή να διαδραματίσει ρόλο στην ανοικοδόμηση του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από τη Χαμάς.

«Είμαστε έτοιμοι να τους δούμε να διαδραματίζουν έναν ρόλο. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για την ανοικοδόμηση της Γάζας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και για θέματα ασφαλείας να έχουμε αυτές τις συζητήσεις και αυτή τη συνεργασία», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ