Νετανιάχου: Θα είναι μακρύς ο πόλεμος, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα (01/11) ότι ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα θα είναι μακρύς αλλά νικηφόρος, σε μια δήλωση στην οποία εκφράζει επίσης τη θλίψη του για τις αυξανόμενες απώλειες σε στρατιωτικό επίπεδο.

«Είμαστε σε έναν δύσκολο πόλεμο. Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος. Έχουμε σημαντικά επιτεύγματα σε αυτό, αλλά και οδυνηρές απώλειες», αναφέρει σε δήλωσή του.

«Γνωρίζουμε ότι κάθε στρατιώτης μας είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Ολόκληρο το έθνος του Ισραήλ αγκαλιάζει τις οικογένειες. Είμαστε όλοι μαζί σας την ώρα της μεγάλης θλίψης σας», είπε ο Νετανιάχου.

«Οι στρατιώτες μας έπεσαν σε έναν άδικο πόλεμο, τον πόλεμο για το σπίτι μας», λέει ο Νετανιάχου. «Σας υπόσχομαι πολίτες του Ισραήλ: θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά. Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη».

Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας: Οδυνηρό πλήγμα ο θάνατος των 9 στρατιωτών

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant προχώρησε σε δηλώσεις για τους θανάτους εννέα στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες στη βόρεια Γάζα. «Ο θάνατος των μαχητών του IDF στις μάχες κατά των τρομοκρατών της Χαμάς στη Γάζα είναι ένα σκληρό και οδυνηρό πλήγμα. Οι καρδιές και οι σκέψεις μας είναι με τις αγαπημένες τους οικογένειες», λέει ο Gallant.

«Τα σημαντικά επιτεύγματα των σκληρών μαχών στα βάθη της Λωρίδας της Γάζας δυστυχώς έχουν βαρύ τίμημα», λέει ο υπουργός Άμυνας. «Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για μια μακρά και περίπλοκη εκστρατεία που απαιτεί θάρρος, αποφασιστικότητα και επιμονή — θα κερδίσουμε», λέει.

Οι θάνατοι ανεβάζουν τον αριθμό των στρατευμάτων που σκοτώθηκαν στις μάχες στον θύλακα σε 11 από την έναρξη του πολέμου.

Αυτοί είναι οι Ισραηλινοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοινώνουν τον θάνατο άλλων εννέα στρατιωτών που σκοτώθηκαν χθες πολεμώντας τους τρομοκράτες της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Οι στρατιώτες ονομάζονται: υπολοχαγός Ariel Reich, 24 ετών, από την Ιερουσαλήμ, ανθυπολοχαγός Asif Luger, 21 ετών, από τη Yagur, λοχίας Adi Danan, 20 ετών, από τη Yavne, επιλοχίας Halel Solomon, 20 ετών, από τη Dimona, λοχίας Staff Sgt. Erez Mishlovsky, 20, από το Oranit- Λοχίας Adi Leon, 20, από το Nili- Λοχίας Ido Ovadia, 19, από το Τελ Αβίβ- Λοχίας Lior Siminovich, 19, από την Herzliya- και Λοχίας Roei Dawi, 20, από την Ιερουσαλήμ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ