Νεογέννητο βγαίνει από τον αμνιακό σάκο με… την γροθιά του

Μαγική είναι η στιγμή όπου νεογέννητο κοριτσάκι βγαίνει από τον άθικτο αμνιακό σάκο με τη γροθιά του.  Τα περισσότερα μωρά “σπάνε” τον αμνιακό τους σάκο και βγαίνουν από τη μήτρα. Όμως υπάρχει και εκείνη η μία στις 80.000 περιπτώσεις όπου το μωράκι γεννιέται μέσα στον αμνιακό σάκο, φαινόμενο που ονομάζεται “en-caul” ή αλλιώς μωρά που γεννιούνται τυλιγμένα μέσα στον αμνιακό τους σάκο.

Η μαμά Ροσαντζέλα Μαρία Σούσα Σοάρες από την Γκοϊάνια της Βραζιλίας έφερε στη ζωή δύο υγιέστατα κοριτσάκια. Η μικρή Elis γεννήθηκε δεύτερη και ήταν αυτή που βρισκόταν μέσα στον αμνιακό σάκο. Αυτό που εντυπωσίασε όμως ήταν ότι απελευθερώθηκε μόνη της καθώς με τη γροθιά της άρχισε να σπρώχνει τον σάκο και τελικά ξεπρόβαλε το χεράκι της. Η ευτυχισμένη μητέρα περιέγραψε τη στιγμή ως “μαγική”.

Η Isis και η Elis γεννήθηκαν στην 36η εβδομάδα κύησης στις 26 Νοεμβρίου με καισαρική. Η μία ζύγιζε 2,2 κιλά και η άλλη 2,3. Δεν χρειάστηκε να παραμείνουν σε θερμοκοιτίδα και γύρισαν σπίτι με τη μαμά τους δύο μέρες μετά. Η Ροσαντζέλα είναι παντρεμένη και το ζευγάρι έχει άλλα δύο παιδιά, μία κόρη και έναν γιο.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι οι γεννήσεις “en caul” έχουν μηδενικό κίνδυνο για τα νεογέννητα. Τον Σεπτέμβριο αναφέρθηκε άλλη μία γέννηση “en caul” στη Βραζιλία. Κι ενώ οι παρόμοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες, στη Βραζιλία έχουν αναφερθεί τέσσερις γεννήσεις “en caul”. Ο μικρούλης Νταβί Λούκα Ρόσετ Μπάσο γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου στην κλινική Σάο Μιγκέλ ντου Οέστε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ