Νέο παραλήρημα Σοϊλού: «Όργανο» των ΗΠΑ στα Βαλκάνια η Ελλάδα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκιάς, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος είπε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Σοϊλού χαρακτήρισε ως «ενδιάμεσους» των διεθνών συμφερόντων των Αμερικανών την Ελλάδα, τους Κούρδους και την… Ταϊβάν. «Οι ΗΠΑ κανονίζουν τα σχέδια τους με την Κίνα μέσω της Ταϊβάν, τους λογαριασμούς τους στα Βαλκάνια μέσω της Ελλάδας, και τους λογαριασμούς τους στη τη Μέση Ανατολή μέσω του PKK/PYD» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι ΗΠΑ πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις»

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε δε ευθέως, πως οι ΗΠΑ είναι πίσω από το τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν υιοθέτησε ηπιότερη στάση. Ο Σοϊλού δεν είχε δεχθεί τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας την αντίδραση του Λευκού Οίκου που μίλησε για ανεύθυνη στάση.

«Η επίθεση και στη Μερσίνη (βόμβα κοντά σε αστυνομικό τμήμα με έναν νεκρό στις 26/9/2022), αλλά και στην οδό Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη, προέρχονται από το Μανμπίτς (Συρία). Στο Μανμπίτς βρίσκονται τα αφεντικά σας, απλό είναι. Πίσω από αυτό, στέκεται η Αμερική, το PYD και το PKK» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει επιρροή από το Αζερμπαϊτζάν ως τη Λιβύη. Είναι μια χώρα που δεν παίρνει άδεια από κανέναν ακόμη και όταν ψάχνει φυσικούς πόρους στις θάλασσες, όταν πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών πέρα των συνόρων, όταν ανοίγει τα Βαρώσια, όταν προσεύχεται μέσα στην Αγία Σοφία, όταν φτιάχνει το αυτοκίνητο εγχώριας κατασκευής» πρόσθεσε ο Σοϊλού.

«Με τις κυρώσεις που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες απομόνωσαν και ξέκοψαν το Ιράν από όλο τον κόσμο» ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, παίρνοντας ξεκάθαρα το μέρος του καθεστώτος της Τεχεράνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ