Κως: Καρέ – καρέ η επεισοδιακή καταδίωξη Τούρκου διακινητή από Λιμενικούς

Την επεισοδιακή καταδίωξη ενός φουσκωτού σκάφους που μετέφερε παράνομους μετανάστες στην Κω κατέγραψε ένας ψαράς.

Ο κ. Σμάλιος Σακελλαρής, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του όταν ο Τούρκους διακινητής δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των Ελλήνων λιμενικών να σταματήσει.

«Είδα ένα σκάφος να προσπαθεί να φύγει στα ελληνικά νερά. Υπήρχε στην αρχή ένα σκάφος δικό μας και μετά ένα δεύτερο δικό μας που πέρασε από κοντά με μεγάλη ταχύτητα και να προσπαθεί να το αναχαιτίσει» ανέφερε.

«Σε κάποια στιγμή ερχόντουσαν τόσο κοντά που νόμιζα ότι θα γίνει ατύχημα. Ήταν μια κανονική ναυμαχία» είπε ο ψαράς από την Κω.

Το φουσκωτό εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης από περιπολικό σκάφος του λιμεναρχείου Καλύμνου λίγα λεπτά με την αποβίβαση παράνομων μετανστών στην περιοχή Σκανδάρι στην Κω, την οποία αντιλήφθηκαν στρατιώτες σε παρατηρητήριο.

Αν και οι λιμενικοί προχώρησαν σε φωτεινά και ηχητικά σήματα, ο διακινητής ανέπτυξε ταχύτατα για να διαφύγει στην Τουρκία.

Η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού «ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το εν λόγω σκάφος προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα».

«Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα ανωτέρω ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής» προστίθεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού.

Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και τελικά εντοπίστηκαν τέσσερις παράνομοι μετανάστες εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο καθώς οι άλλοι δύο ήταν ανήλικοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ