Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Κράτος – τρομοκράτης η Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε διάγγελμά του, αποκάλεσε τη Ρωσία «κράτος – τρομοκράτη» και είπε ότι η επίθεσή της στη Μαριούπολη δεν διαφέρει από την πολιορκία του Λένινγκραντ.

“Ο πόλεμος δεν έχει σταματήσει ακόμα. Τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας συνεχίζονται. Η ρωσική οικονομία είναι ακόμα σε θέση να διατηρήσει τη στρατιωτική μηχανή. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο κόσμος πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει επίσημα ότι η Ρωσία έχει γίνει κράτος – τρομοκράτης” σημείωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι απευθύνθηκε επίσης απευθείας στους Ρώσους, ζητώντας τους να αναρωτηθούν εάν η πολιορκία της Μαριούπολης διαφέρει από την πολιορκία του Λένινγκραντ και υποσχόμενος στους Ρώσους στρατιώτες που θα καταθέσουν τα όπλα τους την ευκαιρία να ζήσουν.

“Πολίτες της Ρωσίας! Σε τι διαφέρει η πολιορκία της Μαριούπολης από την πολιορκία του Λένινγκραντ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Κάθε Ρώσος στρατιώτης που θα καταθέσει τα όπλα του θα έχει την ευκαιρία να ζήσει. Υπάρχει ακόμη μια ευκαιρία. Υπάρχει [μια ευκαιρία] για κάθε στρατιώτη που στέλνεται στο έδαφος της χώρας μας, για κάθε έναν που δεν έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί ή αιχμαλωτιστεί. Ο ρωσικός στρατός υφίσταται απώλειες που δεν είδε στη Συρία ή την Τσετσενία. Απώλειες που τα σοβιετικά στρατεύματα [δεν είχαν] στο Αφγανιστάν. Εάν ο πόλεμος σας, ο πόλεμος ενάντια στον ουκρανικό λαό, συνεχιστεί, οι μητέρες της Ρωσίας θα χάσουν περισσότερα παιδιά από ό,τι στον πόλεμο στο Αφγανιστάν και στην Τσετσενία συνολικά. Γιατί το χρειάζεσαι αυτό” ανέφερε ο Ζελένσκι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ