Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης

Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε -και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του- κατά την διάρκεια επεισοδίων χθες Κυριακή στην Χεβρόνα της Δυτικής Όχθης, μια εστία εντάσεων όπου ζουν περίπου 500 οικογένειες Ισραηλινών εποίκων ανάμεσα σε 100.000 Παλαιστίνιους.

Ήταν ο δεύτερος Ισραηλινός στρατιώτης ο οποίος σκοτώθηκε από την Παρασκευή εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων, παρά την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών υπό την αιγίδα των ΗΠΑ τον Ιούλιο.

Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες εναντίον Ισραηλινών στρατιωτικών που περιπολούσαν στο ελεγχόμενο από το Ισραήλ τμήμα της Χεβρόνας, όπου περίπου 11.000 Ισραηλινοί επισκέπτονται τη βιβλική πόλη για την εβραϊκή εορτή Σουκότ.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, ένας στρατιώτης σε ένα φυλάκιο κοντά στον τάφο του Αβραάμ τραυματίστηκε στο λαιμό, πιθανόν από πυρά ενός Παλαιστίνιου ελεύθερου σκοπευτή και διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε.

Ο ισραηλινός στρατός επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την περιοχή και διεξήγαγε έρευνες για να βρει τον ή τους δράστες, ανέφερε ανακοίνωση του.

Ο ισραηλινός στρατός «θα χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέσα, από πλευράς επιχειρήσεων και πληροφοριών, για να συλλάβει τους υπεύθυνους για αυτή τη θανάσιμη επίθεση», είπε ο εκπρόσωπος του στρατού Πίτερ Λέρνερ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ