Νεκροί Παλαιστίνιοι από πυρά Ισραηλινών

Νεκροί Παλαιστίνιοι από πυρά Ισραηλινών

 

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά των Iσραηλινών δυνάμεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες, έγινε σήμερα γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Νωρίς σήμερα το πρωί ένας Παλαιστίνιος οπλισμένος με μαχαίρι σκοτώθηκε από τα πυρά συνοριακού φρουρού κοντά στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

“Ο Παλαιστίνιος βγήκε από το όχημά του τρέχοντας προς την πλευρά των συνοριακών αστυνομικών που εκτελούσαν περιπολία. Είχε ένα μαχαίρι και ένας αξιωματικός των μεθοριακών φρουρών αντέδρασε ανοίγοντας πυρ εναντίον του υπόπτου που τραυματίστηκε βαριά πριν υποκύψει αργότερα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο οδόφραγμα Ουάντι Νάρα, μεταξύ των πόλεων Αμπού Ντις και Βηθλέεμ.

Μέλη της οικογένειας του Παλαιστίνιου είπαν ότι ονομαζόταν Ανας αλ-Ατρας, ήταν 23 ετών και καταγόταν από την πόλη της Χεβρώνας στη νότια Δυτική Όχθη.

Συνοριακοί φρουροί “σταμάτησαν τους δύο γιούς μου στο οδόφραγμα, μετά τους πλησίασαν και άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου. Ο γιος μου προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο και αυτοί άνοιξαν πυρ εναντίον του”, δήλωσε ο πατέρας του, ο Φουάντ αλ-Ατρας. Ο αδελφός του συνελήφθη.

Το βράδυ της Πέμπτης, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας κοντά στη Ναμπλούς της βόρειας Δυτικής Όχθης.

Ο άνδρας “έριξε πυροτεχνήματα προς την πλευρά μιας διασταύρωσης όπου βρίσκονταν Ισραηλινοί. Το προσωπικό ασφαλείας πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον του υπόπτου, ο οποίος σκοτώθηκε επί τόπου”, διευκρίνισε ο Ρόζενφελντ.

Ο στρατός είχε διευκρινίσει ότι “ένας Παλαιστίνιος είχε ανοίξει πυρ σε στάση λεωφορείου στη διασταύρωση Τάπουαχ, κοντά στον εβραϊκό οικισμό Αριέλ, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιο όπλο. Προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ προς την πλευρά του τρομοκράτη”.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι είχαν ενημερωθεί από το Ισραήλ για το περιστατικό αλλά δεν γνώριζαν λεπτομέρειες για την ταυτότητα του θύματος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ