Νεκρό 6χρονο κοριτσάκι από χειροβομβίδα στην Ταϊλάνδη

Νεκρό 6χρονο κοριτσάκι από χειροβομβίδα στην Ταϊλάνδη

Ένα εξάχρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε χθες σε επίθεση με χειροβομβίδα στη Μπανγκόκ υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του. Είναι το τρίτο παιδί που έχασε τη ζωή του το Σαββατοκύριακο στα τελευταία βίαια επεισόδια στην Ταϊλάνδη όπου σοβεί οξεία πολιτική κρίση.

“Ένα εξάχρονο κοριτσάκι κατέληξε”, ανακοίνωσε το νοσοκομείο όπου είχε εγχειριστεί η μικρή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αδελφός της είχε πεθάνει την προηγουμένη μέρα στη διάρκεια επίθεσης που σημειώθηκε κοντά σε συγκέντρωση αντικυβερνητικών διαδηλωτών που ζητούν εδώ και τέσσερις μήνες την πτώση της κυβέρνησης. Ήταν τεσσάρων ετών και όχι 12, όπως είχαν αναφέρει αρχικές πληροφορίες, διευκρίνισε σήμερα το κέντρο πρώτων βοηθειών Εραουάν.

Το Σάββατο, μία πεντάχρονη μικρούλα σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών σε άλλη αντικυβερνητική διαδήλωση στην ανατολική επαρχία Τρατ.

Με αυτούς τους τρεις νεκρούς, είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της πολιτικής κρίσης στη χώρα που σκοτώνονται παιδιά.

Μετά τις ανησυχίες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, η Unicef αντέδρασε σήμερα, καλώντας τους γονείς να μην πηγαίνουν στις διαδηλώσεις με τα παιδιά τους. “Δεν πρέπει να υπάρχουν παιδιά γύρω από τα οδοφράγματα”, συνέστησε η οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά.

Ο θάνατος σήμερα της εξάχρονης αυξάνει σε 20 τον αριθμό των νεκρών της κρίσης αυτής, κατά την οποία, επίσης, έχουν τραυματιστεί εκατοντάδες άνθρωποι από πυρά και χειροβομβίδες που δεν είναι γνωστό από πού προέρχονται, καθώς οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται και όπου συγκρούσεις σημειώνονται μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Ο αρχηγός του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Παραντόρν Παταναταμπούτ, απέδωσε την ευθύνη για τα δύο δραματικά περιστατικά του Σαββατοκύριακου στο PDRC, διοργανωτή των διαδηλώσεων. “Αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια έχουν σχέση με το PDRC”, δήλωσε σήμερα, καταγγέλλοντας “βίαιες οργανώσεις, των οποίων στόχος είναι η ανατροπή της κυβέρνησης”.

Η Πρωθυπουργός, Γινγκλάκ Σιναουάτρα, χαρακτήρισε χθες την έκρηξη, στην οποία τα δύο παιδιά σκοτώθηκαν, “τρομοκρατική” ενέργεια. Η επίθεση σημειώθηκε μέρα μεσημέρι σε μία τουριστική συνοικία της Μπανγκόκ, όπου υπάρχουν εμπορικά κέντρα και πολυτελή ξενοδοχεία και όπου οι διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει εδώ και εβδομάδες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ