Νέες επιθέσεις Παλαιστινίων σε Ισραηλινούς

Νέες επιθέσεις Παλαιστινίων σε Ισραηλινούς

Δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι από Παλαιστινίους στο Τελ Αβίβ και τη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν οι αρχές. Η επίθεση έρχεται ενώ οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων είναι ιδιαίτερα τεταμένες.

Νεκροί είναι ένας Ισραηλινός στρατιώτης, 20 ετών και μια Ισραηλινή γυναίκα 26 ετών.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην επίθεση, κατά την οποία έχασε τη ζωή της η γυναίκα, ένας Παλαιστίνιος βγήκε από το αυτοκίνητό του και άρχισε να μαχαιρώνει αλύπητα 3 Ισραηλινούς που περίμεναν σε μια στάση λεωφορείου στη Χεβρώνα, έξω από την Ιερουσαλήμ. Τον δράστη πυροβόλησε λίγα λεπτά αργότερα ένας φύλακας ιδιωτικής εταιρείας. Η νεαρή γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο, ενώ ο δράστης μεταφέρθηκε σε διαφορετικό νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Κίνημα της Ισλαμιστικής Τζιχάντ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Χεβρώνα, ενώ αποκάλυψε, μέσω ηλεκτρονικής ανακοίνωσης, ότι το όνομα του δράστη ήταν Μαχέρ αλ-Χασλαμόν.

Λίγες ώρες αργότερα, ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε τραυματίζοντας σοβαρά έναν Ισραηλινό στρατιώτη στο στομάχι. Η επίθεση έλαβε χώρα έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Τελ Αβίβ. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δύο ακόμα Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από την επίθεση. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως ο δράστης είχε φτάσει στο Τελ Αβίβ από τη Δυτική Όχθη, ενώ ένας δημοσιογράφος του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων Ma’an στη Ναμπλούς αναγνώρισε τον δράστη ως τον 18χρονο Νουρ Αμπού Χασγιά.

Επίσης τη Δευτέρα, το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ άνοιξε πυρ και τραυμάτισε δύο Παλαιστίνιους ψαράδες και κατέστρεψε το σκάφος τους, ανοικτά των ακτών στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων.

Ο Ασράφ αλ-Κέντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, είπε σε δημοσιογράφους ότι οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ κατά του αλιευτικού σκάφους κοντά στα παράλια της Ράφα. Από την ισραηλινή πλευρά, ένας εκπρόσωπος Τύπου του στρατού στο Τελ Αβίβ δήλωσε ότι το ναυτικό ανέλαβε δράση καθώς υπήρχαν υποψίες για απόπειρα λαθρεμπορίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ