Νέα συνάντηση Φάιμαν – Μέρκελ για το Προσφυγικό

Στο πλαίσιο της αναζήτησης ενός συμβιβασμού στο θέμα της ευρωπαϊκής πολιτικής για την προσφυγική κρίση, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν και η Γερμανίδα ομόλογός του, Άνγκελα Μέρκελ, θα έχουν αύριο Πέμπτη στο Βερολίνο εκ νέου σχετικές διαβουλεύσεις ως προς τις περαιτέρω ενέργειες, όπως ανακοινώθηκε απόψε στη Βιέννη από την αυστριακή καγκελαρία.

Την ίδια στιγμή, κριτική συνεχίζει να ασκεί, εξαιτίας του «συνωστισμού» προσφύγων στα αυστρο-γερμανικά σύνορα, τόσο στην κ. Μέρκελ όσο και στον κ. Φάιμαν, ο κυβερνητικός εταίρος της Γερμανίδας καγκελάριου, η Χριστιανοκοινωνική Ενωση στη Βαυαρία, απαιτώντας να καθοριστούν ανώτερα όρια για την είσοδο προσφύγων.

Σε αποψινές δηλώσεις της, η Αυστριακή υπουργός Καγκελαρίας, Σόνια Στρεσλ, ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν το βάρος της προσφυγικής κρίσης να κατανέμεται σχεδόν μόνον στις χώρες που είναι πληρωτές στην ΕΕ, όπως στη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και στην Αυστρία, παρατηρώντας ταυτόχρονα η ίδια, ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος.

Το προσφυγικό ζήτημα αποτελεί μια πρόκληση για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ως εκ τούτου η κατανομή των οικονομικών πόρων θα πρέπει να προσανατολίζεται σε μια τίμια συμμετοχή στην αντιμετώπιση μεγάλων κοινών προκλήσεων, πρόσθεσε η υπουργός καγκελαρίας.

Η ίδια ζήτησε να ληφθεί υπόψη η σημερινή κατάσταση κατά την κατάρτιση του νέου οικονομικού πλαισίου της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι ήδη στους επόμενους κοινοτικούς προϋπολογισμούς, θα μπορούσαν να ληφθούν περισσότερο υπόψη τα ποσά για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη σύσκεψη υπό την Μέρκελ για τις επιθέσεις των τζιχαντιστών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ