Νέα στοιχεία για την δολοφονία: Ο μηχανικός της Google ήταν «ήσυχος και ανέκφραστος» στο δείπνο πριν χτυπήσει μέχρι θανάτου τη σύζυγό του

Ο μηχανικός της Google που κατηγορήθηκε ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια, ήταν «ήσυχος και κοιτούσε χωρίς να της μιλάει» στο δείπνο το βράδυ πριν από τη δολοφονία, σύμφωνα με έναν φίλο που έτρωγε με το ζευγάρι.

Ο ανώνυμος φίλος συναντήθηκε με τον Liren Chen και τη σύζυγό του Xuanyi Yu, η οποία επίσης δούλευε για την εταιρεία τεχνολογίας, για δείπνο στο σπίτι του ζευγαριού στη Σάντα Κλάρα, αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων, στις 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έλαβε η Daily Mail .

Ο φίλος είπε στην αστυνομία ότι ανησυχούσε για την «αισθητή αλλαγή στη συμπεριφορά του Chen».

Όταν ούτε ο Chen ούτε η Yu απάντησαν στα τηλεφωνήματά του το επόμενο πρωί, ο φίλος πέρασε από το σπίτι τους για να δει αν είναι καλά. Όταν κανένας δεν άνοιξε την πόρτα, ειδοποίησε τις αρχές είπε ο εισαγγελέας της Σάντα Κλάρα.

Ωστόσο, εντόπισε τον Chen, 27 ετών, μέσα να είναι «ακίνητος στα γόνατά του, είχε τα χέρια του στον αέρα και κοιτούσε ανέκφραστα». Ο φίλος του ζευγαριού κάλεσε την αστυνομία γύρω στις 11 το πρωί για έλεγχο ευημερίας.

“Χτύπησα τη γυναίκα μου”

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι, βρήκαν το σώμα της Yu με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας του ζευγαριού πίσω από το σημείο όπου ο δράστης είχε γονατίσει, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Chen -του οποίου τα ρούχα, τα πόδια και τα χέρια του ήταν “γεμάτα με αίμα”, σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή – είπε: “Χτύπησα τη γυναίκα μου” όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς πώς χτύπησε το χέρι του, σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται η Daily Mail.

Τα χέρια του μηχανικού ήταν καλυμμένα με γρατσουνιές και το δεξί του χέρι ήταν «εξαιρετικά πρησμένο και μωβ». Κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία και παραμένει υπό κράτηση.

Ο Chen ήταν μηχανικός λογισμικού που εργάστηκε σε έναν αλγόριθμο προτάσεων YouTube Shorts για την Google, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Η Yu ήταν επίσης μηχανικός λογισμικού για τον τεχνολογικό γίγαντα και στο παρελθόν εργαζόταν για την Amazon, σύμφωνα με το προφίλ της.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά λυπημένοι από αυτό που συνέβη στο Xuanyi», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Google, Bailey Tomson, σε δήλωσή του στο The Post. «Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της αυτή τη στιγμή και θα εργαστούμε για να παρέχουμε υποστήριξη σε αυτούς και στους συναδέλφους που επεξεργάζονται αυτή την τραγική είδηση».

Τόσο η Yu όσο και ο Chen σπούδασαν στην Κίνα στο Πανεπιστήμιο Tsinghua και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο, σύμφωνα με τις σελίδες τους στο LinkedIn.

Το ζευγάρι ζούσε στο σπίτι του στη Σάντα Κλάρα για λιγότερο από ένα χρόνο αφού το αγόρασαν για 2,05 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη άνοιξη, ανέφερε το ρεπορτάζ. Οι γείτονες είπαν στο δημοσίευμα ότι μετακόμισαν στο σπίτι τον Απρίλιο και σε μεγάλο βαθμό ήταν απόμακροι και δεν ενοχλούσαν κανέναν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ