Nέα απάντηση από τον «Παπαρατσένκο»: Η Σοβιετική Ένωση μου πρόσφερε δωρεάν εμβόλιο εφ’ όρου ζωής κατά του κομμουνισμού

Ο Σεργκέι Ραντσένκο ή “Παπαρατσένκο” -κατά τον Δημήτρη Κουτσούμπα– με νέα ανάρτησή του απάντησε σε όσους λένε ότι είναι “αντικομμουνιστής”. Όπως έγραψε ο ακαδημαϊκός, που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ, σε ανάρτησή του στο twitter, “παρεμπιπτόντως, όσοι υποστηρίζουν ότι είμαι αντικομμουνιστής: Συμφωνώ. Φυσικά, είμαι αντικομμουνιστής. Έχω εμπειρία από πρώτο χέρι από τη Σοβιετική Ένωση, η οποία μου πρόσφερε δωρεάν εμβόλιο εφ’ όρου ζωής κατά του κομμουνισμού. Δεν απαιτείται συμπληρωματική δόση”.

 

Ο Ραντσένκο έγινε viral όταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ θέλησε να αναφερθεί στην πρόσφατη δημοσίευση του ιστορικού, ωστόσο ένα μπέρδεμα στην προφορά του ονόματός του “γέννησε” τον “Παπαρατσένκο”. Όπως ήταν φυσικό, η φράση έγινε αμέσως viral και ο ακαδημαϊκός απέκτησε αμέσως 3.000 νέους follower από την Ελλάδα.

Η απάντηση του Σεργκέι Ραντσένκο

O Σεργκέι Ραντσένκο ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του γγ του ΚΚΕ και αφού όπως έγραψε… «γελάσαμε», στη συνέχεια απάντησε μέσα από το Twitter.

«Το ενδιαφέρον μου για τη δημοσίευση των ντοκουμέντων για τις σχέσεις του ΚΚΕ με τη Σοβιετική Ένωση είναι ιστορικό. Δεν ενδιαφέρομαι (και γνωρίζω και ελάχιστα) για τις τωρινές πολιτικές του ΚΚΕ. Με τη δημοσίευση των ντοκουμέντων, ξεκινάω ενδιαφέρουσες συζητήσεις και συχνά συνδέω ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Είναι φυσιολογικό.

Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό, είναι ο ηγέτης ενός ελληνικού πολιτικού κόμματος να επιτίθεται σε έναν ιστορικό, στον ίδιο προσωπικά χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Είναι αναξιοπρεπές, για να μην πω απαράδεκτο. Θα πρότεινα στον κύριο Κουτσούμπα, που φαίνεται τόσο ενθουσιώδης για την ανάγνωση αρχειακών ντοκουμέντων, να διαβάσει περισσότερα από αυτά», ήταν η απάντηση του καθηγητή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ