Ναβάλνι: Ρώσοι πράκτορες βρέθηκαν στο κελί του δύο μέρες πριν από τον θάνατο του

Δύο μέρες πριν από τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, τον είχε επισκεφθεί στη φυλακή του κλιμάκιο της FSB, της ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (παλιότερα KGB), σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times. Την ίδια στιγμή μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες του θανάτου του.

Αλεξέι Ναβάλνι: «Σε αγαπώ» γράφει η σύζυγός του σε μήνυμά της στα social media

Οι κάμερες και τα μικρόφωνα στους χώρους της φυλακής αποσυνδέθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται μαρτυρίες από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Λεπτομέρειες δημοσιεύονται και για το χρονικό του θανάτου του και προκαλούνται διάφορα ερωτήματα. Ο θάνατός του επήλθε στις 14:17 τοπική ώρα και μέσα σε τέσσερα λεπτά είχε συνταχθεί η ανακοίνωση από τους υπεύθυνους των φυλακών με την πρώτη εκδοχή για τα αίτια του θανάτου του, τη θρόμβωση.

Αλεξέι Ναβάλνι: Τα δύο σενάρια για τα αίτια θανάτου – Μπορεί να συνδέεται με τη δηλητηρίαση του 2020;

Επτά λεπτά μετά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ μιλούσε με δημοσιογράφους για το γεγονός. Στο άρθρο –το οποίο στηρίζεται και σε μαρτυρίες άλλων φυλακισμένων που δημοσιεύει η Novaya Gazeta Europe, εφημερίδα της ρωσικής αντιπολίτευσης– αναφέρεται ότι όλοι στη φυλακή είχαν πληροφορηθεί τέσσερις ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση για το θάνατο του Ναβάλνι (στις 10:00).

Όσο για τη σορό οι αρχές έχουν ανακοινώσει στη μητέρα του που ταξίδεψε χθες εκεί πως δεν θα την παραδώσουν εάν δεν ολοκληρωθούν οι έρευνες για το θάνατό του. Οι συνεργάτες του δηλώνουν ότι όλο αυτό γίνεται για να καλυφθούν οι πραγματικοί λόγοι του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι.

Αλεξέι Ναβάλνι: Ούτε λέξη από τον Πούτιν στην πρώτη εμφάνισή του – Διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου ζητούν οι ΥΠΕΞ της G7

Η μαρτυρία ότι η σορός του φέρει μώλωπες και έπαθε κρίση πριν πεθάνει

Πληροφορίες για το πού βρίσκεται η σορός του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι δίνει η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σορός του παραμένει σε νεκροτομείο νοσοκομείου κοντά στην φυλακή. Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι φέρεται να έχει μώλωπες που προκλήθηκαν από το γεγονός ότι τον κρατούσαν την ώρα που υπέστη κρίση. Σύμφωνα με την Novaya Gazeta Europe τα τραύματα του Ναβάλνι επιβεβαιώνουν ότι υπέστη «κρίση».

Η εφημερίδα συνομίλησε με τραυματιοφορέα της περιοχής κοντά την φυλακή, «Πολικός Λύκος», όπου κρατούνταν ο Ναβάλνι. Οι τραυματιοφορείς εντόπισαν μώλωπες στο σώμα του Ναβάλνι, το οποίο φυλάσσεται από αστυνομικούς στο νεκροτομείο νοσοκομείου στο Σάλεκχαρντ.

«Συνήθως τα πτώματα των ανθρώπων που πεθαίνουν στη φυλακή μεταφέρονται κατευθείαν στο Γραφείο Ιατροδικαστικής στην οδό Glazkova, αλλά σε αυτή την περίπτωση μεταφέρθηκε στο κλινικό νοσοκομείο για κάποιο λόγο», δήλωσε ανώνυμα στην εφημερίδα ο τραυματιοφορέας.

Και συνέχισε: «Ως έμπειρος τραυματιοφορέας, μπορώ να πω ότι τα τραύματα, τα οποία περιγράφηκαν από όσους τα είδαν, φαίνεται να προέρχονται από σπασμούς».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ