Ναυάγιο Τιτανικού: «Μπορεί να έχει κολλήσει στα συντρίμμια το τουριστικό υποβρύχιο» – Ποιος είναι ο κροίσος επιβάτης που αγνοείται

Συνεχίζεται η θαλάσσια έρευνα για τoν εντοπισμό τουριστικού υποβρύχιου σκάφους, το οποίο δεν έχει εμφανιστεί από τότε που ξεκίνησε για να μεταφέρει πέντε άτομα στα συντρίμμια του Τιτανικού το πρωί της Κυριακής 18 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η ακτοφυλακή της Βοστώνης και η ακτοφυλακή του Καναδά αναζητούν το σκάφος που διαχειρίζεται η τουριστική εταιρεία OceanGate Expeditions, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, το σκάφος ενδέχεται να έχει κολλήσει στα συντρίμμια του Τιτανικού.

Το υποβρύχιο αφέθηκε στη θάλασσα γύρω στις 4 π.μ. την Κυριακή, αλλά έχασε την επικοινωνία με το μητρικό σκάφος λίγο αργότερα και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της OceanGate, το υποβρύχιο μπορεί να αντέξει έως και 96 ώρες κάτω από το νερό με πέντε άτομα να καταναλώνουν οξυγόνο.

Μπορεί να έχουν περάσει περισσότερες από 30 ώρες έπειτα από την αποστολή διάσωσης, ωστόσο, το τουριστικό υποβρύχιο δεν έχει εντοπιστεί πουθενά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με τον ναύαρχο της αμερικανικής ακτοφυλακής που ηγείται της προσπάθειας για την ανεύρεσή του, από τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας, το υποβρύχιο είχε μόλις 72 ώρες οξυγόνου.

Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που αγνοείται

Ο Βρετανός κροίσος Χάμις Χάρτινγκ βρισκόταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες του υποβρυχίου σκάφους και είναι ο CEO της Action Aviation στο Ντουμπάι, ο οποίος μάλιστα μία ημέρα πριν την ψυχαγωγική περιπλάνηση στο ναυάγιο του Τιτανικού είχε ανακοινώσει μέσω facebook πως θα κάνει το ταξίδι.

«Είμαι υπερήφανος που επιτέλους ανακοινώνω ότι μπήκα στο OceanGate Expeditions για την RMS TITANIC αποστολή τους ως ειδικός αποστολής στο υποβρύχιο που κατεβαίνει στον Τιτανικό.
Λόγω του χειρότερου χειμώνα στη Newfoundland εδώ και 40 χρόνια, αυτή η αποστολή πιθανότατα θα είναι η πρώτη και μοναδική επανδρωμένη αποστολή στον Τιτανικό το 2023…» αναφέρει η ανάρτηση του Χάμις Χάρντιγκ.

Σύμφωνα με το BBC, ο Χάρντινγκ εκτός από πρόεδρος της διεθνούς εταιρείας που δραστηριοποιείται στη διαχείριση εμπορικών πτήσεων και έχει την έδρα της στο Ντουμπάι Action Aviation, είναι κάτοχος ρεκόρ Γκίνες για το ταξίδι του γύρω από τη Γη δια μέσω των Βόρειου και Νότιου Πόλου.

Κι όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες είχε άδεια πιλότου, ενώ πέρυσι ήταν ένας από τους τουρίστες του διαστήματος που συμμετείχαν στην 5η εμπορική πτήση της Blue Origin του Τζεφ Μπέζος.

Υπενθυμίζεται ότι την είδηση ότι ο Χάρντιγκ βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε επιβαίνοντες του υποβρυχίου που αγνοείται θετός επιβεβαίωσε ο θετός γιος του μέσω social media.

«Ο πατριός μου είναι σε αυτό το υποβρύχιο», είχε αναφέρει συγκεκριμένα, ενώ είχε αναρτήσει και μία οικογενειακή φωτογραφία από την περσινή ημέρα των Χριστουγέννων σημειώνοντας: «Σκέψεις και προσευχές για την οικογένειά μου».

Ωστόσο, ο ίδιος λίγες ώρες αργότερα διέγραψε τα δημοσιεύματα επικαλούμενος λόγους ιδιωτικότητας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ