ΝΑΤΟ: Αναπτύσσει επιπλέον δυνάμεις στα ανατολικά της Συμμαχίας – “Η Ρωσία θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα”

Λίγες ώρες μετά τη μαζική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, το NATO ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει περισσότερες αμυντικές χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες δυνάμεις στα ανατολικά της συμμαχίας για να προστατεύσει τους συμμάχους του.

“Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την τρομακτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία είναι εντελώς αδικαιολόγητη και απρόκλητη. Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, και με τον λαό της Ουκρανίας. Καταδικάζουμε επίσης τη Λευκορωσία που επέτρεψε αυτή την επίθεση” επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας ότι “η Ρωσία θα πληρώσει πολύ βαρύ οικονομικό και πολιτικό τίμημα”.

“Αποφασίσαμε, σύμφωνα με τον αμυντικό μας σχεδιασμό για την προστασία όλων των Συμμάχων, να λάβουμε πρόσθετα μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας σε ολόκληρη τη Συμμαχία”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Συμμαχίας μετά την έκτακτη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της το πρωί της Πέμπτης.

“Οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια και θα έχουν γεωστρατηγικές συνέπειες” σημειώνει η Συμμαχία που τονίζει ακόμη:

“Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την άμυνα όλων των Συμμάχων. Αναπτύσσουμε επιπλέον αμυντικές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας, καθώς και πρόσθετα θαλάσσια μέσα. Έχουμε αυξήσει την ετοιμότητα των δυνάμεών μας να ανταποκριθούν σε όλα τα απρόοπτα”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ