Μητέρα έθαψε ζωντανό το νεογέννητο μωρό της – Έμεινε 6 ώρες μέσα στο χώμα

Μία μητέρα έθαψε ζωντανό το νεογέννητο μωρό της, το οποίο κατάφερε να επιζήσει ύστερα από 6 ώρες, μέσα στο χώμα.

Το περιστατικό έγινε στην Ουγκάντα όταν μία 23χρονη μητέρα γέννησε μόνη της στο σπίτι και λίγα λεπτά μετά έθαψε το μωρό σε έναν κοντινό κήπο. Το νεογέννητο κοριτσάκι θάφτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι διασώστες το εντόπισαν την επόμενη ημέρα στις 11:00 το πρωί.

Τα μέλη της οικογένειας της 23χρονης βρήκαν ίχνη αίματος στον κήπο, που οδηγούσαν στον τόπο ταφής. Η οικογένεια ειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι γιατροί έσπευσαν στο σπίτι για να διασώσουν το παγιδευμένο βρέφος, το οποίο βρέθηκε ακόμη μέσα στον πλακούντα.

Το κοριτσάκι καλυμμένο με λάσπη και αίμα ανασύρθηκε από τον αυτοσχέδιο τάφο καθώς οι γιατροί προσπαθούσαν να το σώσουν. Το μωρό είχε κάποια σημάδια κίνησης στα άκρα όταν το άγγιξαν οι γιατροί αλλά έπαιρνε μικρές αναπνοές.

Οι εικόνες φρίκης έδειχναν το παιδί καλυμμένο με βαθιά κοψίματα και μώλωπες, μετά την πίεση που δέχτηκε από το χώμα. Οι γιατροί καθάρισαν αμέσως το μωρό και το έβγαλαν από τον πλακούντα.

Λίγα λεπτά μετά το νεογέννητο έβγαλε ένα αδύναμο κλάμα. Σύμφωνα με την αναφορά του περιστατικού, το παιδί ήταν κρύο στην αφή και το δέρμα του είχε γίνει «γαλαζωπό» αφού πέρασε 6 ώρες μέσα στο χώμα.

Οι διασώστες τύλιξαν το μωρό σε πετσέτες και το έστειλαν εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Όταν έφτασε, το μωρό έδειχνε περισσότερα σημάδια ζωής και έβγαλε ένα έντονο κλάμα που ανακούφισε τους γιατρούς.

Το ιατρικό προσωπικό καθάρισε τις πληγές του νεογέννητου και το τοποθέτησε σε θερμοκοιτίδα. Το μωρό τοποθετήθηκε σε συσκευή οξυγόνου και κατάφερε να επιζήσει.

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι δεν είχε υποστεί τραυματισμούς στην καρδιά, το στομάχι ή άλλα όργανα. Μόλις έξι ημέρες αργότερα, το νεογέννητο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μπορούσε να αναπνέει κανονικά χωρίς παροχή οξυγόνου.

Το κοριτσάκι μεγαλώνει τώρα η γιαγιά του, αφού η μητέρα του αρχικά τέθηκε υπό κράτηση από τις τοπικές αρχές για απόπειρα δολοφονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, η 23χρονη μητέρα έχει μεταφερθεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ