Μις Υφήλιος 2024: Με αυτήν την καλλονή η Σαουδική Αραβία κάνει το ντεμπούτο της σε διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς

Η 27χρονη Rumy Alqahtani είναι η πρώτη γυναίκα με την οποία η Σαουδική Αραβία επέλεξε να κάνει το ντεμπούτο της στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς. Να υπενθυμίσουμε πως οι γυναίκες στην εν λόγω χώρα είναι ιδιαίτερα καταπιεσμένες και δημοσίως οι περισσότερες κυκλοφορούν στη χώρα τους με μπούρκα.

Ρονάλντο: Έκανε τον σταυρό του μετά το γκολ και προκάλεσε αντιδράσεις στην Σαουδική Αραβία – ΒΙΝΤΕΟ

Μην  ξεχνάμε επίσης, πως σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), ένας κηδεμόνας μπορεί να ζητήσει από τη δικαιοσύνη να εκδώσει απόφαση, με την οποία θα απαγορεύει σε μία γυναίκα συγγενή του να ταξιδέψει, αλλά και να κάνει καταγγελία για «ανυπακοή» εναντίον γυναίκας συγγενούς του, κάτι που μπορεί να την οδηγήσει στη φυλάκισή της.

Ποια είναι η Ρούμι αλ Καχτάνι που θα εκπροσωπήσει τη Σαουδική Αραβία

Η Ρούμι αλ Καχτάνι είναι 27 ετών. Γεννήθηκε στο Ριάντ, σπούδασε οδοντιατρική και ομιλεί αγγλικά και γαλλικά. Είναι μοντέλο και influencer, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακολούθους. Και θα μείνει στα χρονικά ως η πρώτη υποψήφια από την Σαουδική Αραβία, η οποία θα συμμετάσχει σε παγκόσμια καλλιστεία – ειδικότερα, στον διαγωνισμό Miss Universe 2024 που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στο Μεξικό.

Η Ευρώπη… «μετακομίζει» στην Σαουδική Αραβία – Και ο Ρούμπεν Νέβες στην Αλ Χιλάλ με ποσό ρεκόρ

Η ίδια ανακοίνωσε τα νέα στο Instagram, γράφοντας: «Είναι τιμή μου να συμμετέχω στον διαγωνισμό Miss Universe 2024. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη συμμετοχή του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στα καλλιστεία Μις Υφήλιος».

Εκτός από το στέμμα της Μις Σαουδική Αραβία, η Alqahtani κατέχει πολλούς άλλους τίτλους κύρους, όπως Μις Μέση Ανατολή (Σαουδική Αραβία), Μις Αραβικός Κόσμος Ειρήνης 2021 και Μις Γυναίκα (Σαουδική Αραβία).

Λιονέλ Μέσι: «Χίλιες και μία νύχτες» στην Σαουδική Αραβία ή… «παραμύθια της Χαλιμάς»; – Η αστρονομική πρόταση και η διάψευση

Δείτε φωτογραφίες της 27χρονης καλλονής

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ