«Μην γυρίσουμε την πλάτη στην Ουκρανία»

«Μην γυρίσουμε την πλάτη στην Ουκρανία»

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη της στην κρίση που έχει πλήξει την Ουκρανία και θα πρέπει να κάνει προτάσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια «καλή λύση» στα προβλήματα της χώρας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόλαντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης των πρωθυπουργών της κεντρικής Ευρώπης στη Βουδαπέστη.

Οι ηγέτες της Πολωνίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας, κοινώς γνωστοί ως Οι Τέσσερις του Βίσεγκραντ, καταδίκασαν σε κοινή ανακοίνωσή τους, τις βιαιότητες που λαμβάνουν χώρα στη γειτονική Ουκρανία.

«Μια περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της Ουκρανίας και απειλεί την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ενεργήσει με συνέπεια στην επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία, διότι αυτό συνδέεται άμεσα με τις προσπάθειες της χώρας και της ΕΕ για να επιλέξουν την ευρωπαϊκή κατεύθυνση», δήλωσε ο Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου μέσω διερμηνέα.

«Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να αποφευχθεί μία κατάσταση στην Ευρώπη όπου θα έχουμε γυρίσει την πλάτη μας στην Ουκρανία, γιατί αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα».

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, δήλωσε ότι οι χώρες συμφώνησαν επίσης να οργανώσουν μια έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών προκειμένου να προετοιμαστούν για οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

«Φυσικά και είμαστε υπέρ των καλών σεναρίων που αφορούν την Ουκρανία, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο σήμερα», δήλωσε ο Ορμπάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ