Μία 31χρονη μητέρα έγινε μάρτυρας – κλειδί στην ίδια της την δολοφονία: Το ύπουλο σχέδιο του συζύγου της

Τα λόγια μιας μητέρας από το Τέξας αποτέλεσαν βασικό στοιχείο στη δίκη για τη δολοφονία της, βοηθώντας να πειστούν οι ένορκοι ότι δεν αυτοκτόνησε αλλά την σκότωσε ο σύζυγός της.

Ο Joel Pellot εκτίει ισόβια κάθειρξη μετά την καταδίκη του τον περασμένο Μάρτιο για τη δολοφονία της 31χρονης συζύγου του και μητέρας των δύο μικρών του γιων, Maria Eugenia Muñoz, τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της εκπομπής «48 Hours», ο θάνατος της Muñoz φαινόταν εκ πρώτης όψεως να είναι αυτοκτονία από υπερβολική δόση χαπιών, αλλά όσα έγραφε η 31χρονη στο ημερολόγιό της δεν έδειχναν να έχει αυτοκτονικές σκέψεις.

Αντίθετα, οι καταχωρήσεις αποκάλυψαν μια γυναίκα που ανυπομονούσε να προχωρήσει, αφού ο σύζυγος που αγαπούσε βαθιά την είχε απατήσει, αποκάλυψε η εκπομπή του CBS.

O Joel Pellot και η Maria Munoz

 

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ας Σεπτεμβρίου 2020, ο Pellot, που είναι αναισθησιολόγος νοσηλευτής, κάλεσε το 100 για να αναφέρει ότι η επί 10 χρόνια σύζυγός του δεν ανταποκρινόταν και ότι μπορεί να είχε πάρει υπερβολική δόση χαπιών.

Αλλά αμέσως, οι αστυνομικοί ήταν καχύποπτοι για τη συμπεριφορά του Pellot και την εξήγηση των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατο της συζύγου του. Ο άνδρας ίδρωνε και δεν μπορούσε να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις σχετικά με το πότε και πώς βρήκε τη σύζυγό του.

Βρήκαν επίσης ένα περιτύλιγμα σύριγγας στο πάτωμα και έναν καθετήρα στις σκάλες. Οι ερευνητές σύντομα έμαθαν ότι είχε παράνομη σχέση με μια γυναίκα από τη δουλειά του ονόματι Janet Arredondo τα τελευταία δύο χρόνια και ζούσε μαζί της εκείνη την περίοδο.

Υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι η Muñoz γνώριζε για τη σχέση τους «εδώ και πολύ καιρό». Στη συνέχεια έμαθαν ότι ο ιατροδικαστής δεν βρήκε υπολείμματα χαπιών στο στομάχι της, αλλά βρήκε ένα μικροσκοπικό σημάδι παρακέντησης στην πτυχή του δεξιού αγκώνα της.

Η ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η Muñoz πέθανε από δηλητηρίαση από μίξη ναρκωτικών, αλλά απέκλεισε την αυτοκτονία αφού εξέτασε τις καταχωρήσεις της μητέρας στο ημερολόγιο και μίλησε με τους φίλους της.

Μια μέρα πριν πεθάνει, η Muñoz έγραψε: «Τι είναι αυτό που θέλω; #1 Να προχωρήσω μπροστά».

H 31xronh Maria Munoz

Το πρώην αφεντικό του Pellot, ο αναισθησιολόγος Dr. John Huntsinger, έμαθε τα αποτελέσματα της αυτοψίας και τηλεφώνησε στον επικεφαλής ντετέκτιβ της υπόθεσης για να του πει ότι κάτι υποψιαζόταν. Συνέστησε στους ερευνητές προκειμένου να κάνουν πλήρη τοξικολογικό έλεγχο στην 31χρονη.

Τέσσερις μήνες αργότερα, τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι η Muñoz πέθανε από έναν θανατηφόρο συνδυασμό μορφίνης, Demerol, Versed, προποφόλης, κεταμίνης, λιδοκαΐνης και Narcan – σχεδόν όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως στις χειρουργικές επεμβάσεις και στα οποία θα είχε πρόσβαση ένας αναισθησιολόγος νοσηλευτής.

Η προποφόλη είναι το μοναδικό φάρμακο που υπήρχε στον οργανισμό της και το οποίο χορηγείται μόνο με ένεση. Υπήρχε τόση ποσότητα στον οργανισμό της που θα μπορούσε να προκαλέσει τη διακοπή της αναπνοής της, σύμφωνα με τον Huntsinger και την τοξικολογική έκθεση.

Ήταν επίσης ένα από τα ναρκωτικά που ο Pellot έπαιρνε στο σπίτι από τη δουλειά για ψυχαγωγική χρήση, σύμφωνα με την ερωμένη του, Arredondo.

Το ύπουλο σχέδιο δολοφονίας του Pellot

Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο Pellot πρώτα έριξε μερικά από τα φάρμακα στο ποτό της Muñoz για να την ηρεμήσει και μόλις αυτή έφυγε, της έκανε ένεση προποφόλης στο χέρι και περίμενε να καλέσει το 100, ώστε οι πρώτες βοήθειες να μην μπορέσουν να την επαναφέρουν.

Λίγες ημέρες πριν από το θάνατό της, η Muñoz και ο Pellot διαπληκτίστηκαν αφού εκείνη εντόπισε το αυτοκίνητό του παρκαρισμένο έξω από το σπίτι της Arredondo. Ο Pellot έβρισε τη σύζυγό του και έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου με μία μπουνιά.

Το επόμενο πρωί, η Muñoz έστειλε μήνυμα στον σύζυγό της και τον ενημέρωνε ότι προσέλαβε έναν δικηγόρο για να προχωρήσει την υπόθεση του διαζυγίου τους. Εκείνος απάντησε: «Μπορούμε να το κάνουμε αυτό με ελάχιστη παρέμβαση δικηγόρου. Είναι πάρα πολλά τα χρήματα».

Αλλά αργότερα της έστειλε ένα email, ζητώντας της να καθίσουν να μιλήσουν χωρίς διαφωνίες. «Είμαι τόσο λυπημένος που πονάω μέσα μου», έγραψε στο email o Pellot. Το ζευγάρι συμφώνησε να συναντηθεί το βράδυ της Δευτέρας. H Muñoz πέθανε νωρίς το επόμενο πρωί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ