Μετά τον τυφώνα Σάντυ…το ψύχος

Μετά τον τυφώνα Σάντυ… το ψύχος

Προμήθειες καυσίμων εστάλησαν στις ζώνες των βορειοανατολικών ΗΠΑ οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ χθες αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στο δίκτυο ηλεκτρισμού σε παραπάνω από ένα εκατομμύριο κτίρια, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες απειλούν να προσθέσουν ακόμα περισσότερα προβλήματα στις παράκτιες κοινότητες που επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντυ.

Η επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος μετά από μία περίπου εβδομάδα έφερε ελπίδα στο Μανχάταν, ενώ αποκαταστάθηκαν κατά 80% οι υπηρεσίες του Μετρό στη Νέα Υόρκη. Παραπάνω όμως από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν ακόμα χωρίς ηλεκτροδότηση.

Οι διακοπές του ρεύματος σε συνδυασμό με την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για πολλά νοικοκυριά, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν το κλίμα ιδιαίτερα ψυχρό. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι στο άμεσο διάστημα η θερμοκρασία πρόκειται να φτάσει στους 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένεται να πέσει ακόμα πιο χαμηλά την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο “REUTERS”, η πρόγνωση του καιρού παραμένει ζοφερή. Μια ακόμα καταιγίδα αναμένεται να πλήξει την επόμενη εβδομάδα τις ήδη κατεστραμμένες ακτές της Νέας Αγγλίας με ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους και δυνατές βροχοπτώσεις.

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλουμπεργκ, έκανε χθες έκκληση σε όσους δεν έχουν ρεύμα και θέρμανση –απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες- να προσφύγουν σε καταφύγια όπου θα προσφέρεται ζεστασιά για σίτιση. «Είναι η περίοδος που αρχίζουν οι θερμοκρασίες να πέφτουν πολύ χαμηλά», δήλωσε.

 

 

Στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, παραπάνω από 18.000 άνθρωποι παραμένουν σε καταφύγια, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ