Μελωδίας της Ελευθερίας: Ποια είναι η ταινία που πήρε τις «ευλογίες» του Πάπα Φραγκίσκου

Εκτός από την Barbie και τον Oppenheimer μία ακόμη ταινία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των θεατών στα σινεμά παγκοσμίως. Ο λόγος για την Μελωδίας της Ελευθερίας (Sound of Freedom).

Πάπας Φραγκίσκος για φωτιές: Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον ελληνικό λαό

Η ανεξάρτητη παραγωγή της ταινίας καθυστέρησε σχεδόν 8 χρόνια μέχρι να καταφέρει να την βγάλει στους κινηματογράφους. Με προϋπολογισμό μόλις 14,5 εκατομμύρια δολάρια κατάφερε να κερδίσει σε εισπράξεις 172,8 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η επιτυχία κόντρα στις μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ σύμφωνα με αρκετούς οφείλεται και στις προσωπικές ευλογίες του Πάπα Φραγκίσκου.

Το 2015 ο παραγωγός της ταινίας, Εντουάρντο Βεραστέγκι επισκέφθηκε το Βατικανό και συναντήθηκε με τον Πάπα. Αν και εκείνη την περίοδο δεν ήταν ακόμη ξεκάθαρο εάν η ταινία θα γυριζόταν ο παραγωγός μίλησε στον Πάπα. Του ζήτησε να προσευχηθεί για την ταινία που αφορά την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Πάπας Φραγκίσκος: Καλεί τους ιερείς «να ακούν την κραυγή οδύνης» των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης

«Είχα μία ιδιωτική συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο και του είπα: Άγιε Πατέρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ένα σχέδιο για μία ταινία που λέγεται Μελωδία της Ελευθερίας. Είναι για την ευαισθητοποίηση που είναι το πρώτο βήμα για την εξάλειψη της εμπορίας παιδιών», είπε σε συνέντευξη στο περιοδικό Newsweek o Εντουάρντο Βεραστέγκι.

Στη συνέχεια ζήτησε από τον Πάπα να προσευχηθεί γι’ αυτούς τους ανθρώπους και ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συμφώνησε. «Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου. Θα προσευχηθώ με ειδικό τρόπο γι’ αυτό το σχέδιο», φέρεται να είπε ο Πάπας στον παραγωγό.

Μόλις η ταινία βγήκε στους κινηματογράφους ο παραγωγός δεν αμέλησε να ενημερώσει τον Πάπα Φραγκίσκο που φέρεται να ήταν χαρούμενος για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Μάλιστα ως δώρο ο Πάπας έλαβε το δικό του αντίγραφο της ταινίας στην ισπανική γλώσσα που είναι η μητρική του και υποσχέθηκε να την παρακολουθήσει.

Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία και σενάριο από τον Αλεχάντρο Μοντεβέρδε με πρωταγωνιστές τους Τζιμ Καβίζελ, Μίρα Σορβίνο, και Μπιλ Καμπ. Αφηγείται την πραγματική ιστορία του πρώην αξιωματικού του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τίμοθι Μπάλαρντ που προσπαθεί να σώσει παιδιά από ένα κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εμπορίας στην Κολομβία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ