Megxit: Οργή στα Ανάκτορα για Χάρι και Μέγκαν – “Η βασίλισσα να τους απολύσει αμέσως”

Πυρ και μανία είναι όλοι οι άνθρωποι της βασίλισσας Ελισάβετ με τον Χάρι και τη Μέγκαν μετά την ανακοίνωση της παραίτησής τους από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα.

Όπως τονίζουν οι βοηθοί των Ανακτόρων, όλη η βασιλική οικογένεια έκανε πίσω από τη στιγμή που ο Χάρι έφερε τη Μέγκαν στη ζωή τους το 2016 μέχρι και τώρα, προκειμένου το ζευγάρι να είναι ικανοποιημένο, αλλά αυτό παραιτήθηκε ούτως ή άλλως και μάλιστα χωρίς πρώτα να ενημερώσει ή να συμβουλευθεί τη βασίλισσα, ή τον πρίγκιπα Κάρολο ή τον πρίγκιπα Ουίλιαμ..

Η απόφαση ελήφθη υπό άκρα μυστικότητα και στη διάρκεια του διαλείμματος των έξι εβδομάδων στον Καναδά, με τη βασιλική οικογένεια να μαθαίνει την είδηση από το έκτακτο δελτίο ειδήσεων.

Όπως τονίζουν οι πηγές των Ανακτόρων ο Χάρι και η Μέγκαν “πάτησαν το πυρηνικό κουμπί”.

“Οι άνθρωποι έκαναν πίσω για χάρη τους. Τους έδωσαν τον γάμο που ήθελαν, το σπίτι που ήθελαν, το γραφείο που ήθελαν, τα λεφτά που ήθελαν, το προσωπικό που ήθελαν, τις περιοδείες που ήθελαν και είχαν και τη στήριξη της οικογένειας. Τι άλλο μπορούσαν να κάνουν!” αναφέρει καυστικά ένας από τους βοηθούς του Μπάκιγχαμ, με άλλον να σημειώνει: “Είναι αφόρητα άδικο για τη βασίλισσα που δεν αξίζει αυτήν τη συμπεριφορά. Είναι πολύ άσχημος ο τρόπος τους. Η οικογένεια καταλαβαίνει ότι θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό και είναι απολύτως πρόθυμη να τους βοηθήσει. Οι άνθρωποι είναι συντετριμμένοι”.

Ανώτερη βασιλική πηγή είπε ότι η βασίλισσα και η οικογένειά της είναι βαθύτατα απογοητευμένοι και μία άλλη ότι οι γαλαζοαίματοι είναι σοκαρισμένοι, θλιμμένοι και εξοργισμένοι με το ζευγάρι.

Χθες το βράδυ, μόλις ο Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν την απόφασή τους, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι συζητήσεις είναι σε πρώιμο στάδιο και θα πάρει χρόνο για να προχωρήσουν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ζευγάρι έστησε το σχέδιο μόνο του την περίοδο των διακοπών του στον Καναδά, ενώ παράλληλα έστηναν το νέο website ανεξάρτητα από τη βασιλική οικογένεια, ώστε να είναι έτοιμο αμέσως μετά την επιστροφή τους και να αιφνιδιάσουν τους πάντες. Την κίνησή τους δεν γνώριζαν ούτε οι εκπρόσωποι του Τύπου τους στη Βρετανία οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν επίσης. Να σημειωθεί ότι το site δημιούργησαν οι άνθρωποι που είχαν κάνει και το προσωπικό ιστολόγιο της Μέγκαν όταν εργαζόταν ως ηθοποιός.

“Είναι εξωφρενικό το μέγεθος της απάτης και όλοι από τον κορυφαίο των Ανακτόρων ως και τον τελευταίο νιώθουν ότι τους μαχαίρωσαν πισώπλατα” επεσήμανε άλλη πηγή.

Το βράδυ προέκυψαν και τα εξής από την ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν:

  • Θέλουν να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και σχεδιάζουν να κερδίσουν μόνοι τους το εισόδημά τους, υπονοώντας ότι μέχρι στιγμής τους εμπόδιζαν από το να το κάνουν.
  • Παραιτούνται από τα χρήματα της μοναρχίας αλλά ακόμη μπορούν να παίρνουν χρήματα από τον πρίγκιπα Κάρολο. Να σημειωθεί ότι από τα 4,5 εκατ. λίρες που λαμβάνει ο Κάρολος ως Δούκας της Κορνουάλης κάτι λιγότερο από τα μισά πηγαίνουν στον Χάρι και τη Μέγκαν. Μάλιστα, σημειώνεται επιπλέον ότι από τη στιγμή που η Μέγκαν μπήκε στην οικογένεια, τα έξοδα αυξήθηκαν κατά 1,8%.
  • Παράλληλα, θα κρατήσουν την ασφάλειά τους, η οποία χρηματοδοτείται από τους φορολογουμένους αλλά παράλληλα θα έχουν μειωμένο αριθμό πριγκιπικών υποχρεώσεων στη Βρετανία ή την Κοινοπολιτεία.
  • Θα διατηρήσουν το σπίτι στο Φρόγκμορ το οποίο ανακαίνισαν με χρήματα των Βρετανών, ως το σπίτι τους στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τη Mail, το ζευγάρι πριν από μία εβδομάδα εξέφρασε την επιθυμία του να αναζητήσει νέα ζωή και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συμφώνησαν να συνεργαστούν μαζί τους ώστε να τους βοηθήσουν.

Ο Πιρς Μόργκαν, που ασκεί σκληρή κριτική στον Χάρι και ιδίως τη Μέγκαν κατά καιρούς, μετά τη χθεσινή του ανάρτηση που έλεγε ότι η Μέγκαν έκοψε δεσμούς με την οικογένεια, τον πατέρα και τους φίλους της και μετά ξέκοψε τον Χάρι από τον αδερφό του και εν τέλει και από την οικογένειά του, συνεχίζει σήμερα με ένα αιχμηρό σχόλιο στο οποίο κατηγορεί το ζευγάρι για υπεροψία, ασέβεια και απληστία.

Μάλιστα, προτείνει στη βασίλισσα να απολύσει το ζευγάρι και να μην του δώσει τον χρόνο να υλοποιήσει το σχέδιο της εκούσιας αποχώρησης, απογυμνώνοντάς το από τους τίτλους και από την περιουσία του, μετατρέποντάς τους αμέσως σε κοινούς θνητούς. Ο Μόργκαν τους χαρακτηρίζει “κλόουν” και σημειώνει ότι στην ουσία θέλουν να παραιτηθούν από τις πριγκιπικές υποχρεώσεις και όλες τις ευθύνες που φέρει ο τίτλος τους και να γίνουν η “προοδευτική δύναμη μέσα στον θεσμό της μοναρχίας”. “Θέλουν τη λάμψη, την γκλαμουριά, το μεγαλείο και τον απίστευτο πλούτο αλλά στην ουσία δεν θέλουν να τον κερδίσουν. Τι θλιβερό αστείο” τους κατακεραυνώνει ο Μόργκαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ