Μέγκαν Μαρκλ: Νέος “πονοκέφαλος” για τη βασιλική οικογένεια – Μάρτυρας κατά του πρίγκιπα Άντριου;

Νέα αναστάτωση προκαλεί η Μέγκαν Μαρκλ στη βασιλική οικογένεια, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η Δούκισσα του Σάσεξ ενδέχεται να κληθεί ως μάρτυρας να καταθέσει σχετικά με τη μήνυση της Βιρτζίνια Τζιούφρι κατά του πρίγκιπα Άντριου, δευτερότοκου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, στην υπόθεση του Τζέφρι Επστάιν.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την Τζιούφρι, David Boies, δήλωσε στο Daily Beast ότι η Μέγκαν Μαρκλ είναι άνθρωπος στον οποίο μπορεί να βασιστεί ότι θα πει την αλήθεια. Ο δικηγόρος σημείωσε ακόμη ότι η Δούκισσα του Σάσεξ είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που σκέφτονται να καλέσουν ως μάρτυρα, επειδή ζει στις ΗΠΑ οπότε πλέον υπόκειται στη δικαιοδοσία των αμερικανικών δικαστηρίων. Επιπλέον, «είχε στενή συνεργασία με τον πρίγκιπα Άντριου και ως εκ τούτου ίσως είναι σε θέση να έχει δει τι έκανε».

«Λόγω της προηγουμένης σχέσης μαζί του, σίγουρα κάτι θα γνωρίζει» πρόσθεσε ο David Boies, o οποίος διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση και εξετάζουν ποιους θα καλέσουν.

Ο περιφερειακός δικαστής Lewis Kaplan αναμένεται να ακούσει επιχειρήματα από τη νομική ομάδα του Δούκα του Γιορκ, στις 4 Ιανουαρίου.

Έπειτα από αυτό το σημείο, αν δεν απορριφθεί η υπόθεση, τότε και οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταθέσουν βιντεοσκοπημένες καταθέσεις.

Πρίγκιπας Άντριου: Στα χέρια του η μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο, κοινοποιήθηκε στο σπίτι του πρίγκιπα Άντριου, κοντά στο Λονδίνο η μήνυση που κατέθεσε στη Νέα Υόρκη μια Αμερικανίδα σε βάρος του, η οποία τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση σε συνεργασία με τον Τζέφρι Επστάιν, όταν εκείνη ήταν ακόμη ανήλικη. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η μήνυση κοινοποιήθηκε στον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ στις 27 Αυγούστου, ενώ εκείνος απουσίαζε από το σπίτι.

Η Βιρτζίνια Τζιούφρι, η οποία έχει ήδη κατηγορήσει δημοσίως τον Δούκα του Γιορκ, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του στις 9 Αυγούστου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Σύμφωνα με τη μήνυσή της, ο πρίγκιπας είναι «ο ένας από τους ισχυρούς άνδρες» στον οποίο «την έδωσαν για σεξουαλικούς σκοπούς» την εποχή που είχε πέσει θύμα του δικτύου του Τζέφρι Επστάιν, μεταξύ 2000-2002. Τότε η Τζιούφρι ήταν 16 ετών. Ο Επστάιν κατηγορήθηκε στις ΗΠΑ και προφυλακίστηκε αλλά αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του, το καλοκαίρι του 2019.

Ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Τζιούφρι, κατηγορείται ότι την κακοποίησε σεξουαλικά τρεις φορές: μία φορά στο Λονδίνο, στο σπίτι της συνεργάτιδας του Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ, και σε δύο ιδιοκτησίες του Αμερικανού επιχειρηματία στη Νέα Υόρκη και τις Παρθένες Νήσους.

Ο 61χρονος πρίγκιπας είχε διαψεύσει «κατηγορηματικά» όλες τις κατηγορίες σε μια καταστροφική συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC τον Νοέμβριο του 2019, όπου δεν εξέφρασε καμία μετάνοια για τη φιλία του με τον Επστάιν και καμία συμπάθεια για τα θύματα. Παρά τις διαψεύσεις του, οι σχέσεις του με τον επιχειρηματία και τη Μάξγουελ, τον έβαλαν στο μάτι του κυκλώνα και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τις δημόσιες υποχρεώσεις του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ