Με λιμουζίνα στο δικαστήριο ο Ντόναλντ Τραμπ

O δισεκατομμυριούχος και υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε ένα μικρό διάλειμμα από την προεκλογική του εκστρατεία σήμερα καθώς κλήθηκε να παραστεί ως ένορκος σε μια δίκη στη Νέα Υόρκη.

Ο Τραμπ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, μετέβη στο πολιτειακό Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν όπου διεξάγεται η διαδικασία επιλογής του σώματος των ενόρκων σε μία δίκη.

Ο 69χρονος επιχειρηματίας, φορώντας κοστούμι και ριγέ γραβάτα, έφθασε με μια μαύρη λιμουζίνα στο δικαστήριο, ενώ ένα πλήθος 100 ανθρώπων –δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία αλλά και θαυμαστές του– τον υποδέχθηκε θερμά. Ο Τραμπ υπέγραψε ένα αυτόγραφο σε έναν υποστηρικτή του και έπειτα κατευθύνθηκε προς το εσωτερικό του κτιρίου. Το επιβλητικό όχημα παρέμεινε σταθμευμένο μπροστά από το δικαστήριο σε ένα δρόμο όπου η στάθμευση κανονικά απαγορεύεται αυστηρά.

Ο μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων αναγκάστηκε να προσέλθει στο δικαστήριο και να δώσει το παρών στη διαδικασία καθώς τον Μάρτιο ένας ομοσπονδιακός δικαστής του επέβαλε πρόστιμο ύψους 250 δολαρίων καθώς δεν ανταποκρίθηκε στις κλητεύσεις να εκτελέσει τα καθήκοντα του ενόρκου πέντε φορές από το 2006.

Οι εκπρόσωποι του Τραμπ ξεκαθάρισαν ότι το πρόστιμο διαγράφηκε και ότι οι κλητεύσεις εστάλησαν σε λάθος διεύθυνση. Ο Μάικλ Κοέν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Trump Organization, είπε ότι εάν ο Τραμπ είχε λάβει τις ειδοποιήσεις, θα είχε ανταποκριθεί θετικά.

«Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι ο κύριος Τραμπ δε λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις υποχρεώσεις του ως πολίτης είναι απόλυτα εσφαλμένος και χρησιμοποιείται ως απόπειρα να κηλιδώσουν την εξαιρετική του φήμη», επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ- Αυτή είναι η υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ για το μεταναστευτικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ