Μαρτυρία από το Ισραήλ: «Ακούμε σειρήνες από το πρωί, κρυφτήκαμε σε καταφύγιο – Επιστράτευσαν τους γιους μου»

Τη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα (07/10), η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, σε μία αιφνιδιαστική κίνηση με ενόπλους να διασχίζουν τα σύνορα και ομοβροντία ρουκετών να εκτοξεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας. Η Τζουλιάνα Ναχμίας, καθηγήτρια Ελληνικών στο Ισραήλ μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων του One για τις μάχες που ξεκίνησαν στη χώρα από τα ξημερώματα και όλα όσα τραγικά συμβαίνουν στην περιοχή.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διεθνείς αντιδράσεις μετά την επίθεση της Χαμάς – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Όπως αναφέρει η ίδια, από τις 06:00 το πρωί η κατάσταση επιδεινώνεται με τον αριθμό των νεκρών να αγγίζει τους 100, ενώ υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι, όμηροι και πάνω από 1.000 τραυματίες. «Δυστυχώς δεν θέλουν να ανακοινώσουν επίσημα για τους ομήρους, υπάρχει η παραπληροφόρηση, υπάρχουν τα Fake News. Οι δύο γιοι μου έχουν επιστρατευτεί».

Στο χωριό της, ακούστηκαν οι εφιαλτικές σειρήνες του πολέμου και κατευθύνθηκαν άμεσα στο καταφύγιο ώστε να κρυφτούν. «Από τις 13:00 το μεσημέρι περίπου, δεν έχουμε άλλες σειρήνες, αλλά σε όλο το Ισραήλ συνεχίζονται μέχρι και τώρα, ακόμη και αυτή τη στιγμή».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις μετά την επίθεση της Χαμάς

«Η τηλεόραση μας ενημερώνει από τα έκτακτα Δελτία Ειδήσεων για την κατάσταση. Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε, αν και αυτές τις μέρες είχαμε την επέτειο των 50 χρόνων του πολέμου, που έγινε το 1973, όταν και μας επιτέθηκαν ξαφνικά από Λίβανο, Αίγυπτο και Ιορδανία».

Τίποτα δεν τους είχε προετοιμάσει για αυτού του είδους την επίθεση τονίζει χαρακτηριστικά, και προσθέτει πως είναι σαν ένα “comeback”. «Ήμασταν και θα είμαστε σε εγρήγορση πάντα, ιδίως τον καιρό των γιορτών μας, που τελειώνουν σήμερα-αύριο».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας – Το σκληρό μήνυμα Νετανιάχου

Παράλληλα, επισημαίνει πως τα σούπερ μάρκετ είναι κλειστά σήμερα, καθώς είναι Σάββατο και είναι αργία. «Από αύριο το πρωί της Κυριακής, μπορεί να τρέξουν οι άνθρωποι στα καταστήματα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ