Μάλι: Νεκροί σε βομβιστική επίθεση

Μάλι: Νεκροί σε βομβιστική επίθεση

Δύο πολίτες σκοτώθηκαν και έξι στρατιώτες τραυματίστηκαν σήμερα από μια βομβιστική επίθεση εναντίον ενός στρατοπέδου στο Τιμπουκτού, στο βορειοδυτικό Μαλί, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Η επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε «γύρω στις 13:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) από τέσσερις τρομοκράτες μπροστά από ένα στρατόπεδο στην πόλη Τιμπουκτού». Από την επίθεση «σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι (…) δύο πολίτες και οι τέσσερις τρομοκράτες», αναφέρει η κυβέρνηση του Μαλί σε ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για «έξι στρατιώτες που τραυματίστηκαν», καθώς και σε «σημαντικές υλικές ζημιές».

«Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μετά από εκείνη που διαπράχθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 στην πόλη Κιντάλ (βορειοανατολικά), όπου άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδες εναντίον μελών της Εθνοφρουράς που φυλούσαν την Τράπεζα Αλληλεγγύης του Μαλί», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Έχουν ληφθεί μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο σύνολο της χώρας. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπευθύνων αυτών των βάρβαρων πράξεων», υπογραμμίζει η κυβέρνηση του Μαλί, καλώντας τον πληθυσμό να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

«Η αύξηση αυτών των επιθέσεων αποδεικνύει ότι ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία δεν έχει τελειώσει και ότι η κατάσταση ασφαλείας παραμένει εύθραυστη σε όλη την περιοχή της Σαχάρας και του Σάχελ», εκτιμά η κυβέρνηση.

Αυτή η επίθεση αυτοκτονίας ήταν η πρώτη που πραγματοποιείται μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στο Μαλί τον Αύγουστο, ενώ σημειώνεται λίγες ημέρες αφού οι αυτονομιστές αντάρτες Τουαρέγκ αποσύρθηκαν από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και την ειρηνευτική διαδικασία με τη νέα κυβέρνηση της χώρας υπό τον πρόεδρο Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ