Μακρόν για Πούτιν: Είναι πολύ αποφασισμένος να επιτύχει τους στόχους του

Νέες πληροφορίες βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Εμανουέλ Μακρόν, εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων για την επικοινωνία των δύο ηγετών, ο Ρώσος πρόεδρος είπε στον Γάλλο ομόλογό του ότι η Μόσχα “θα επιτύχει τους στόχους της” στην Ουκρανία, “είτε με τη διαπραγμάτευση, είτε με τον πόλεμο”.

Το Παρίσι αναφέρει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν διαπίστωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν “είναι πολύ αποφασισμένος να επιτύχει τους στόχους του”, δηλαδή την “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας –όπως αναφέρει η Μόσχα– αλλά και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Κριμαίας και του Ντονμπάς. Τα αιτήματα αυτά είναι “απαράδεκτα για τους Ουκρανούς”, σύμφωνα με τη Γαλλία.

Παρίσι: Ο Πούτιν αρνείται ότι ο ρωσικός στρατός στοχεύει αμάχους – Τι του απάντησε ο Μακρόν

Το Ελιζέ ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο Ρώσος πρόεδρος “αρνήθηκε ότι ο στρατός του βάζει τους αμάχους στο στόχαστρο” και υπογράμμισε πως αποτελεί ευθύνη των Ουκρανών “να αφήσουν να φύγει ο πληθυσμός από τις περικυκλωμένες πόλεις”. Ο Μακρόν απάντησε, σύμφωνα με το Παρίσι, ότι “ο στρατός που επιτέθηκε ήταν ο ρωσικός” και ότι “δεν έχει λόγο να πιστέψει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες”.

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε, παράλληλα, την ανησυχία του για μια ενδεχόμενη επίθεση στην Οδησσό, επισημαίνοντας γι’ άλλη μια φορά ότι είναι σημαντικό να βρεθεί μια διευθέτηση μέσω διαπραγμάτευσης και να προστατευθούν οι ουκρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ο Βαλτίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία συνεχίζεται με βάση το σχέδιο και δεν θα τερματιστεί μέχρι να σταματήσει το Κίεβο να μάχεται.

Πηγή:AFP/Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ