Μακελειό στο Βερολίνο: Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού-Νεκρός ο συνοδηγός σύμφωνα με πληροφορίες – ΦΩΤΟ

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του φορτηγού που προκάλεσε την τραγωδία στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, ενώ ο συνοδηγός είναι νεκρός αναφέρουν πληροφορίες απο τη γερμανική πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών.

Το φορτηγό ετελούσε δρομολόγιο απο τη Ρώμη προς την Πολωνία, κάνοντας στάση στη γερμανική πρωτεύουσα. Ο Πολωνός ιδιοτήτης του φορτηγού επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι δεν είχε νέα του οδηγού απο το απόγευμα. “Είναι ξάδελφός μου. Δεν είχα νέα του απο το απόγευμα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι του συνέβη. Είναι ξάδελφός μου και τον γνωρίζω απο μικρό παιδί. Πιστεύω οτι κάτι του συνέβη, ότι κάποιος έκανε πειρατεία στο φορτηγό μου ” είπε ο Άριελ Ζουράφσκι.

Ο τραγικός απολογισμός είναι 9 νεκροί και τουλάχιστον πενήντα τραυματίες, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συνθήκες της θανατηφόρου σύγκρουσης φορτηγού παραμένουν αδιευκρίνιστες, είπε ανώτατος γερμανός αξιωματούχος, απορρίπτοντας ως εικασίες αναφορές ότι το φορτηγό μπορεί να είχε κλαπεί και χρησιμοποιηθεί από τζιχαντιστές.

“Η αλληλουχία των γεγονότων υποδεικνύει είτε ατύχημα είτε επίθεση”, είπε ο υπουργός Εσωτερικών του συνομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου Αντρέας Γκαϊσέλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ είπε σε δήλωση ότι ήταν ακόμα αδιευκρίνιστο τί ακριβώς συνέβη. Αξιωματικοί της ασφάλειας προσπαθούν να αποκλείσουν την περιοχή και να ανακαλύψουν τους υπαίτιους, είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ