Μακάβριο θρίλερ με πλοία “φαντάσματα” στις ιαπωνικές ακτές – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα μακάβριο θρίλερ που συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο  αποκαλύφθηκε πρόσφατα , με πλοία «φαντάσματα» που έχουν εντοπιστεί  στις ακτές της Ιαπωνίας, τις τελευταίες εβδομάδες ,σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Πρόκειται για  αλιευτικά σκάφη γεμάτα πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης, τα οποία προκαλούν ερωτηματικά για την προέλευση τους. Οι ιαπωνικές αρχές έχουν αναφέρει 12 περιστατικά εντοπισμού ξύλινων σκαφών που βρέθηκαν στις ακτές και τα χωρικά ύδατα της χώρας από τον Οκτώβριο.

Πολλοί αναφέρουν ότι πρόκειται για βορειοκορεατικά πλοία που απομακρύνθηκαν πολύ από τα λιμάνια τους, ωθούμενα από την ανάγκη για μεγαλύτερες “ψαριές”.

Μάλιστα ένα από τα πλοιάρια που εντοπίστηκαν ανήκει στη “μονάδα 235” του βορειοκορεατικού στρατού, όπως μετάδωσε η ιαπωνική τηλεόραση και το πρακτορείο Reuters. Σε ένα από τα σκάφη βρέθηκε και μια κουρελιασμένη σημαία που παραπέμπει στη σημαία της Βόρειας Κορέας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ναυτικού εμπειρογνώμονα στην κρατική τηλεόραση της Ιαπωνίας: «Παρόμοιες βάρκες έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αποστάτες που προσπαθούν να διαφύγουν από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας». Όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της Ιαπωνίας, το μυστήριο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις  καθώς από τις αρχές του 2011 μέχρι σήμερα εντοπίστηκαν περισσότερα από 200 πλοιάρια με αυτό το μακάβριο φορτίο.

 

 

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα ένταση στην κόντρα Ρωσίας – Τουρκίας από τον ναύτη με τον εκτοξευτήρα – ΦΩΤΟ

Πήδηξε από τα 13.000 πόδια χωρίς αλεξίπτωτο – ΒΙΝΤΕΟ

“Ψάρεψε” 100.000 “χαμένα” ευρώ σε ποτάμι – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ