Μαίνεται η φωτιά στην Πορτογαλία

Μαίνεται η φωτιά στην Πορτογαλία

Μια νεαρή πυροσβέστρια έχασε τη ζωή της και τέσσερις συνάδελφοί της τραυματίστηκαν, ενώ έδιναν μάχη με τις φλόγες στο βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας, όπως δήλωσαν εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Τα πέντε μέλη της πορτογαλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας ανήκαν σε μια δύναμη συνολικά 500 ανδρών και γυναικών που προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο μια πυρκαγιά η οποία αναζωπυρώθηκε την Πέμπτη στα βουνά Καραμούλου, στην περιφέρεια Βιζέου.

Οι δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο θάνατος της πυροσβέστριας, 21 ετών, αύξησε τον απολογισμό των νεκρών μεταξύ των στελεχών της πορτογαλικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε 5 μέσα σε έναν μήνα.

Οι δύο από τους θανάτους αυτούς καταγράφηκαν στην ίδια περιοχή.

Η πυρκαγιά η οποία μαίνεται στην περιοχή κατακαίγοντας πευκοδάση και αγροτικές εκτάσεις ανάγκασε τις αρχές να απομακρύνουν δεκάδες χωρικούς από τις εστίες τους σε πέντε κοινότητες. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ζώα κάηκαν ζωντανά σε αγροκτήματα.

Νωρίτερα εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας είχε δηλώσει ότι η κατάσταση “επιδεινώθηκε”.

Η πυρκαγιά είναι η πιο σφοδρή από τις συνολικά 11 που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο περίπου 1.200 στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Πορτογαλίας με την υποστήριξη εκατοντάδων οχημάτων και εναέριων μέσων, περιλαμβανομένων αεροσκαφών Canadair.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ