Λε Πεν: Ο Τσίπρας επέλεξε το ευρώ και αθέτησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις

Έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε, μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας, η πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, μιλώντας για «ευρωδικτατορία» και αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Σε σημερινή ανακοίνωση που δημοσίευσε στην προσωπική της ιστοσελίδα η Μαρίν Λε Πεν μιλάει για «ευρωδικτατορία» και αναφέρεται εκτενώς στο ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους εταίρους της.

Η Μαρίν Λε Πεν αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Όπως συζητήσαμε σχετικά με την άφιξη στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, η νέα ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με μια επιλογή: είτε να παραμείνουν στα δεσμά ευρώ και να προδώσει γρήγορα τις υποσχέσεις του εναντίον της λιτότητας ή να ανακτήσει τη νομισματική ελευθερία, αφήνοντας το ευρώ και να αλλάξουν πραγματικά πολιτική».

«Η επιλογή αυτή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα», συμπληρώνει η Μαρίν Λε Πεν τονίζοντας ότι το Εθνικό Μέτωπο ήθελε την αλλαγή της πλειοψηφίας στην Ελλάδα.

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει επιλέξει το ευρώ και ως εκ τούτου, την προδοσία των δεσμεύσεων της προεκλογικής του εκστρατείας. Η συνθηκολόγηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία είναι ολοκληρωτική», ενώ επίσης «ποντάρει» στο ότι τα ποσοστά δημοφιλίας της κυβέρνησης θα πέσει.

Σύμφωνα με την Μαρίν Λε Πεν, κάτω από το «φως» του ελληνικού ζητήματος, οι Γάλλοι πολίτες συνειδητοποίησαν την ασυμβατότητα που υπάρχει πλέον ανάμεσα στο ευρώ και στην δημοκρατία από τη μία μεριά και στο ευρώ και την ευημερία από την άλλη.

«Περισσότερο από ποτέ, το Εθνικό Μέτωπο θέλει να απαλλάξει τη Γαλλία από την ευρωδικτατορία», αναφέρει χαρακτηριστικά, κλείνοντας, η Μαρίν Λε Πεν και συμπληρώνει: «δίνοντάς της -στη Γαλλία- τον έλεγχο του νομίσματός της, του προϋπολογισμού της και των συνόρων της.

 

Διαβάστε επίσης:

Η Λεπέν “έκοψε” τον πατέρα της από την ιστοσελίδα του κόμματος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ