Λαβρόφ: Η Δύση σχεδιάζει τη δολοφονία του Πούτιν – Οι εκτιμήσεις για το 2023

Απολογισμό του 2022, με το βλέμμα στραμμένο στο 2023 έκανε ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, δηλώνοντας ότι η Δύση θέλει στην ουσία να καταστρέψει τη Ρωσία και να δολοφονήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν, και προβλέποντας τη διάλυση της Βρετανίας.

Ουκρανία: Oκταμελής οικογένεια δολοφονήθηκε σε ληστεία – Βλέπουν μέλη της Wagner πίσω από το έγκλημα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ μαζί με την Ουκρανία θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία «στο πεδίο της μάχης» για να την καταστρέψουν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στο κρατικό πρακτορείο TASS σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.  «Οι ενέργειες των χωρών της Δύσης και του (Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι) που τελεί υπό τον έλεγχό τους, επιβεβαιώνουν τον παγκόσμιο χαρακτήρα της ουκρανικής κρίσης», είπε ο Λαβρόφ. «Δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι ο στρατηγικός στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ είναι να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης ώστε η ήττα να αποτελέσει μηχανισμό σημαντικής αποδυνάμωσης ή ακόμα και καταστροφής της χώρας μας», είπε.

Η εισβολή στην Ουκρανία

Η Ρωσία άρχισε την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, χαρακτηρίζοντάς την «ειδική επιχείρηση» για την «αποναζιστικοποίηση» και την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, η οποία, όπως είπε ο Λαβρόφ, αποτελεί απειλή για τη Ρωσία.  Ο συνασπισμός χωρών που αντιτίθενται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία -που αποτελείται από μέλη του ΝΑΤΟ και συμμάχους των ΗΠΑ όπως η Ιαπωνία και η Αυστραλία – έχει αποδειχθεί ανθεκτική, αψηφώντας τις προβλέψεις ότι η αύξηση των τιμών της ενέργειας που εν μέρει προκλήθηκε από τον πόλεμο θα μπορούσε να σπάσει τον συνασπισμό. Όπως οι περισσότεροι υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι, ο Λαβρόφ έχει υιοθετήσει την τελευταία δεκαετία μια ολοένα και πιο επιθετική θέση, υποστηρίζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και διαφωνώντας με αυτό που ο ίδιος και ο Πούτιν αποκαλούν τις προσπάθειες της Δύσης να περιορίσει τη Ρωσία και να κυριαρχήσει στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Λαβρόφ: Είτε το Κίεβο θα εφαρμόσει τις αξιώσεις της Μόσχας είτε το ζήτημα θα το λύσει ο στρατός της Ρωσίας

Οι ΗΠΑ

Ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να διατηρήσουν κανονική σύνδεση, κατηγορώντας την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
«Είναι αντικειμενικά αδύνατο να διατηρήσουμε κανονική επικοινωνία με την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία δηλώνει ως στόχο την πρόκληση στρατηγικής ήττας στη χώρα μας», είπε ο Λαβρόφ. Πρόσθεσε ότι η «συγκρουσιακή αντιρωσική πορεία της Ουάσιγκτον γίνεται όλο και πιο οξεία και περιεκτική».  Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας έχουν πέσει στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών εν μέσω των επιπτώσεων από τη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία και την επακόλουθη επιβολή δυτικών κυρώσεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν δισεκατομμύρια δολάρια για υποστήριξη στην Ουκρανία, με το τελευταίο πακέτο βοήθειας 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, να εξοργίζει ακόμα περισσότερο τη Μόσχα. Στις δηλώσεις του Λαβρόφ που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα από το TASS, ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε τελεσίγραφο στο Κίεβο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Μόσχας για διευθέτηση ή ο ρωσικός στρατός θα αποφασίσει το θέμα.

Ρωσία: Η FSB ανακοίνωσε ότι «αδρανοποίησε» τέσσερις Ουκρανούς σαμποτέρ σε συνοριακή περιοχή

Οι προβλέψεις Λαβρόφ για το 2023

O υπουργός Εξωτερικών του Κρεμλίνου, Σεργκέι Λαβρόφ στις προβλέψεις του για το 2023, υποστήριξε ότι η Δύση επιδιώκει να δολοφονήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και πως η ίδια απειλεί με πυρηνικό πόλεμο, όχι η χώρα του. Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Λαβρόφ προφήτεψε και την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της αποχώρησης της Βρετανίας.
Δήλωσε ακόμη ότι «ανώνυμοι αξιωματούχοι» στο Πεντάγωνο σχεδιάζουν ανοιχτά την απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν. «Η Ουάσινγκτον προηγείται των άλλων στις προκλήσεις, καθώς ορισμένοι “ανώνυμοι αξιωματούχοι” του Πενταγώνου εξέφρασαν πράγματι απειλές που στην πραγματικότητα αποτελούν απειλή απόπειρας δολοφονίας του Ρώσου προέδρου» είπε ο Ρώσος υπουργός. Παράλληλα προειδοποίησε πως «εάν τέτοιες ιδέες πραγματικά μελετώνται από κάποιον, τότε αυτός ο ‘κάποιος’ θα πρέπει να σκεφτεί καλύτερα τις πιθανές συνέπειες τέτοιων σχεδίων».

«Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας είναι ένα από τα ολοφάνερα παραδείγματα, καθώς δήλωσε δημόσια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας ότι ήταν έτοιμη να διατάξει ένα πυρηνικό χτύπημα» τόνισε, υποστηρίζοντας ακόμα ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι «κατάφερε να πείσει τα κράτη του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν προληπτικά πυρηνικά πλήγματα κατά της Ρωσίας…».

Τα πυρηνικά

Επίσης, κατηγόρησε τη Δύση ότι προβάλει διαρκώς το επιχείρημα ότι η Ρωσία είναι στα πρόθυρα ενός πολέμου με πυρηνικά όπλα τα οποία θα χρησιμοποιήσει κατά της Ουκρανίας. «Μας ανησυχεί βαθύτατα η διαπίστωση της προπαγανδιστικής ρητορικής που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και γενικά στη Δύση σχετικά με το ζήτημα των πυρηνικών όπλων», είπε.
Στις προβλέψεις του ο Λαβρόφ, είπε ότι η Βρετανία θα διασπαστεί με τη Βόρεια Ιρλανδία να εντάσσεται στην Ιρλανδική Δημοκρατία. Ακόμη, κατηγόρησε τη Δύση ότι προβάλει αδιάκοπα «με ανεύθυνες εικασίες ότι η Ρωσία είναι δήθεν στα πρόθυρα χρήσης πυρηνικών όπλων εναντίον της Ουκρανίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ