Κύπρος-Κόντρα για τους διορισμούς

Κύπρος-Κόντρα για τους διορισμούς

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς και έχει απογοητεύσει ακόμα και αυτούς που υπερθεμάτιζαν υπέρ της. Εκείνο που διαφάνηκε, είπε, είναι η ασυνέπεια από πλευράς της.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ επέκρινε αρχικά τον διορισμό του Γιώργου Τσαλακού στην προεδρία του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, αλλά στη συνέχεια δηλώσεις από πλευράς στελέχους του ΔΗΣΥ αποκάλυψαν ότι υπάρχουν και άλλες ενστάσεις.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν στα συμβούλια των ημικρατικών και άτομα που προέρχονται από τον χώρο του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού απάντησε καταφατικά. Είπε ότι το κόμμα ρωτήθηκε αν θα δεχόταν να υπάρξουν διορισμοί ατόμων που προέρχονται από τον χώρο του και απάντησε θετικά φτάνει να μην είναι στελέχη του κόμματος.

Σε ερώτηση που του έγινε κατά πόσον για το ΑΚΕΛ ικανοποιείται το κριτήριο της αντιπροσώπευσης των κομμάτων στους ημικρατικούς, ο κ. Κυπριανού απάντησε πως αυτό δεν ισχύει για όλα τα συμβούλια.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση κάλεσε, δια του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου, το ΑΚΕΛ να αποφασίσει τι ισχύει, σχετικά με τους διορισμούς των συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών. Αυτό που είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ότι έγιναν θετικά βήματα προς τα εμπρός ή αυτό που είπε ο γενικός γραμματέας του, περί παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε σε γραπτή δήλωση ότι το μόνο κριτήριο του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για τους διορισμούς ήταν η εμπειρία, τα ακαδημαϊκά προσόντα, η επαγγελματική επάρκεια και η επιτυχημένη πορεία των διορισθέντων, με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία των ημικρατικών οργανισμών.

«Είναι το ΑΚΕΛ που συνέθετε τα διοικητικά συμβούλια στη βάση της κομματικής τους ιδιότητας και αν ήταν συνεργάσιμοι ή όχι με το κυβερνών κόμμα» ανέφερε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ