Κύπρος: Καθαρίζουν την «πόλη – φάντασμα»

Την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου προτίθεται να καθαρίσει ο λεγόμενος «δήμος» της κατεχόμενης πόλης, που δηλώνει ότι έχει εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους και αναμένει την έγκριση των «δυνάμεων ασφαλείας», αναφέρει η κυπριακή ιστοσελίδα cynews.tv.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Havadis», η καθαριότητα θα αφορά τους δρόμους και τις λεωφόρους των Βαρωσίων.

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι η είδηση αυτή, καθώς και η πιθανότητα για διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό στους Αμμοχωστιανούς για την προοπτική ανοίγματος των Βαρωσίων.

Ο λεγόμενος «δήμαρχος» Αμμοχώστου Ισμαήλ Αρτέρ ανέφερε ότι το οικονομικό θέμα έχει λυθεί, οι πόροι έχουν εξευρεθεί, και θα καθαριστούν τα χόρτα, οι κισσοί και η σκόνη.

Το σχέδιο καθαριότητας έχει ετοιμασθεί εδώ και μήνες και τώρα αναμένουν την έγκριση των «δυνάμεων ασφαλείας», όπως είπε. Πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί οι άδειες από τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» και τον «υπουργό εσωτερικών», λέγοντας πως είτε θα ακολουθηθεί η οδός των προσφορών, είτε ο «δήμος» με τις δικές του δυνατότητες θα προχωρήσει στην καθαριότητα. Σημείωσε ότι η καθαριότητα στην κλειστή πόλη ίσως συμβάλει στο άνοιγμα των Βαρωσίων.

Ο κ. Αρτέρ ανέφερε επίσης ότι σε εκδήλωση στις 16 Μαΐου για το άνοιγμα του οδοφράγματος στη Δερύνεια, θα βρίσκεται μαζί με τους συμμετέχοντες σε αυτή, λέγοντας πως θα διευκολύνει και τους δύο «λαούς» -κατά την έκφρασή του- και τις διελεύσεις από το βορρά στο νότο και αντίστροφα. «Θα είναι θετικό», είπε, «για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ε/κ και Τ/κ».

Μιλώντας στη «Havadis» για το ίδιο θέμα, ο δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης είπε ότι πρόκειται για ένα στενό δρόμο μόλις 800 μέτρων που πρέπει να μεγαλώσει και να επιστρωθεί με άσφαλτο. «Αυτό που μας χωρίζει είναι ένας δρόμος 800 μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι «ο θετικός αέρας που πνέει όσον αφορά το Κυπριακό και οι εξελίξεις που αφορούν το οδόφραγμα της περιοχής έχουν δημιουργήσει μια κινητικότητα», ενώ σημείωσε ότι η ενοποίηση της περιοχής της Αμμοχώστου θα δημιουργήσει μεγάλες εμπορικές και τουριστικές προοπτικές.

 

Διαβάστε επίσης:

Άγρια δολοφονία ηλικιωμένων στη Λεμεσό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ